La Vanguardia (Català)

Temps plàcid i assolellat

- Alfred Rodríguez Picó

El 23 de novembre de 2007 ens va entrar una massa d’aire fred del nord-est que, juntament amb una petita depressió propera a nosaltres, va produir un gran temporal que va deixar fins a 220 litres a Menorca. La situació és molt diferent de la d’avui, en què el Sol serà l’únic protagonis­ta de la jornada a gairebé tot el territori. Les altres borrasques són ben lluny de nosaltres, a latituds molt septentrio­nals.

CATALUNYA

Continua el temps estable i tranquil uns dies més. Seguirem amb un cel ben ras i assolellat, tret de la boira, que farà acte de presència a moltes zones de Lleida. A mesura que el Sol escalfi, s’aniran trencant. A la tarda, arribaran alguns núvols prims per l’oest que decoraran el cel. L’ambient serà fred, sobretot a les localitats de l’interior; mentre que al litoral la temperatur­a serà un pèl més elevada i farà que l’ambient sigui una mica més agradable al migdia. Dimarts tindrem un dia gairebé idèntic, amb Sol, boires a l’interior, però amb alguns núvols més que no pas avui. La temperatur­a no variarà pas. Dimecres tindrem encara més núvols, preludi de les pluges que arribaran dijous, així que mantingueu el paraigua ben a prop.

ESPANYA I EUROPA

Al continent, el temps serà assolellat. Només a les Illes Britànique­s el cel estarà més ennuvolat, ja que la borrasca situada a l’Atlàntic nord farà que dimarts plogui en aquesta zona. Al Mediterran­i, una altra borrasca situada entre Tunísia i Líbia provocarà xàfecs intensos en aquests països, així com al sud d’Itàlia, on podran acumular-se entre 40 i 70 litres. A Espanya, Sol i alguns núvols decoratius a l’oest peninsular. També hi haurà boires de bon matí a les valls de l’Ebre i el Duero. El vent bufarà de llevant a l’Estret, amb algunes ratxes fortes. La temperatur­a no patirà gaires canvis significat­ius. Dimecres tornen els núvols i les pluges a l’oest peninsular, mentre que dijous s’estendran per tota la façana mediterràn­ia.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain