La Vanguardia (Català)

La Reial manté el lideratge després de guanyar el Cadis amb gol d’Isak

- CARLOS NOVO

La Reial Societat no afluixa i manté el lideratge en solitari amb una victòria soferta al Carranza gràcies a un gol del suec Alexander Isak davant un Cadis que no va tenir poder ofensiu, atès que no disposava dels seus davanters habituals: Negredo i Lozano. La Reial suma la sisena victòria de lliga consecutiv­a i iguala la seva millor marca a Primera, que datava de la temporada 1978-1979.

Els bascos van tardar a plasmar al marcador la seva superiorit­at en el joc. L’equip d’Alguacil va manar des del primer moment. El Cadis es va limitar a malviure, amb gairebé tots els efectius dedicats a defensar entorn de Ledesma. A la Reial Mikel Merino

no va tenir un gran dia i el joc dels donostiarr­es es va desplegar per les bandes, amb Januzaj molt actiu. Silva també va estar molt inspirat.

El Cadis va ser un mur en defensa. La Reial no va gaudir de gaires ocasions; la més clara va ser al primer temps al minut 31, una obertura de Silva a Januzaj, una centrada del belga i una rematada de Merino que no va ser gol perquè Fali el va evitar traient la pilota amb el peu de manera miraculosa.

Després d’una gran aturada de Ledesma a Oyarzábal al 65, un minut després va arribar el gol visitant. Januzaj va centrar al segon pal, la pilota va sobrepassa­r els centrals i per allà va aparèixer Isak per picar-la amb el cap: el seu segon gol en aquesta Lliga.

A partir del 0-1 la Reial es va dedicar a controlar l’esfèrica i deixar passar els minuts. L’últim quart d’hora va sobrar. No hi va passar res d’interès. El Cadis va acabar esllomat i sense els punts i la Reial feliç, a dalt de tot de la classifica­ció. La temporada pinta bé a Sant Sebastià.

En el primer partit de diumenge, l’Eibar i el Getafe van empatar sense gols. Les millors ocasions van ser per al quadre armer, sobretot una rematada de Sergi Enrich al travesser.

A Los Cármenes el Valladolid va donar la sorpresa imposant-se 1-3 al Granada. Plano va marcar el 0-1 en la prolongaci­ó del primer temps. Marcos André aconseguir­ia el 0-2 al 55. Retallaria distàncies Domingos Duarte al 64, però la sentència la signaria Jota al 90.

?? AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP ?? Uns quants jugadors de la Reial Societat abraçant-se un cop acabat el partit
AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP Uns quants jugadors de la Reial Societat abraçant-se un cop acabat el partit