La Vanguardia (Català)

El Barça consolida el seu bon moment a Saragossa

- LUIS BUXERES

Li ha anat bé el novembre al Barça de Jasikevici­us, que continua guanyant tots els seus compromiso­s. L’últim, el d’ahir contra el Casademont Saragossa (85-97) en un Príncipe Felipe on tradiciona­lment ha tingut problemes. La victòria reforça el bon moment blaugrana i li permet continuar optant al lideratge, que encara té el Reial Madrid després de guanyar contra el Baxi Manresa (100-78).

Malgrat el final feliç, Jasikevici­us no estava gaire satisfet després del partit. “Hem tingut una setmana en què ens hem relaxat massa”, deia a Movistar sobre les desconnexi­ons de l’equip en partits que domina amb claredat.

La victòria contra el Saragossa va arribar després d’una enorme defensa el tercer quart que va assecar els de Sergio Oveja Hernández, que van estar gairebé sis minuts sense encistella­r. El parcial en aquest tram va ser definitiu: un 0-18 propulsat pels punts d’un inspirat Higgins. El matx va deixar una lletja imatge abans del descans quan un desencerta­t Mirotic es va escalfar més del compte amb un àrbitre després d’assenyalar-li una falta en atac i li va tirar la pilota de mala manera. El montenegrí només va rebre una tècnica i va estar tot el tercer quart sense poder jugar, fet que va desembocar en una de les seves actuacions més discretes com a

SIS MINUTS MÀGICS L’equip de Jasikevici­us va trencar el partit al tercer quart amb una gran defensa i un parcial de 0-18

blaugrana (8 punts i 2 de valoració).

La jornada de diumenge a la Lliga Endesa l’havia inaugurada el Joventut

amb una imponent victòria contra l’Acunsa GBC a Sant Sebastià (68-99). Els de Carles Duran, que van recuperar Tomic, continuen amb una excel·lent línia de joc i resultats que els està consolidan­t en les posicions de Copa. Ahir va ser Brodziansk­y, amb 23 punts i sis triples sense error, el que va liderar la càrrega verd-i-negra. La Penya va tenir doble premi, ja que també va gaudir del debut del jove hongarès Zsombor Maronka, jugador vinculat amb el CB Prat.

Diumenge es va acabar amb el partit entre el Reial Madrid i el Baxi Manresa al WiZink, que van guanyar còmodament els blancs. Els de Laso continuen sense perdre en el campionat estatal i ahir van acomiadar Campazzo, que després de diversos idil·lis posa rumb cap a l’NBA (Denver Nuggets).