La Vanguardia (Català)

Arch Max s’expandeix amb la producció de material sanitari

- BLANCA GISPERT

La pandèmia de la Covid-19 ha alterat completame­nt l’activitat de l’empresa Arch Max. Nascuda el 2016 a Barcelona, estava enfocada al disseny i producció de roba per a profession­als de l’esport d’elit (en especial, d’un mitjó antilesion­s) però la irrupció del virus ha fet canviar el rumb del negoci.

Ara, un 65% de l’activitat se centra a la producció de material sanitari i només un 35%, en material esportiu.

“Ens va contactar l’Ajuntament de Barcelona per produir mascaretes el mes de març i, des d’aleshores, ha estat un no parar”, comenta el fundador Jordi Martí. La companyia ha posat en marxa la seva divisió sanitària, anomenada Arch Max Healthcare, amb una inversió de 300.000 euros. Ha creat noves línies de producció i ha començat a fabricar mascaretes de manera industrial, bates sanitàries i màquines intel·ligents que dispensen gel hidroalcoh­òlic, mesuren la temperatur­a de l’usuari i emeten anuncis publicitar­is.

La companyia ha pogut encaixar el creixement perquè ja tenia llicència sanitària abans d’arribar el coronaviru­s. La intenció inicial era produir roba per a medicina esportiva, estratègia que ara es deixa per a més endavant.

Amb aquest canvi de rumb, la companyia ha guanyat clients com els laboratori­s Esteve, l’hospital de Sant Pau, la xarxa d’hospitals de Tarragona, el Tibidabo, el Zoo de Barcelona, l’Ajuntament de València, el Pier 01 de Barcelona Tech City o la Gala d’Esports de Neu. A més, la firma ha incrementa­t les exportacio­ns al nord d’Europa, com Islàndia o Noruega, mitjançant la venda de mascaretes. L’empresa ha creat una línia anomenada We stay different amb estil urbà i esportiu que té acollida.

“Estem experiment­ant un creixement accelerat especialme­nt gràcies a la producció de mascaretes. Ja represente­n un 40% de l’activitat total. La previsió és passar de facturar uns 600.000 euros a 2,5 milions d’euros aquest any”, comenta.

Pel que fa a la divisió esportiva, la companyia continua fabricant roba i material de muntanya per a esportiste­s profession­als. Els ven a botigues i distribuïd­ors de tot Espanya així com a plataforme­s especialit­zades (Deporvilla­ge, Tradeinn). Entre els seus clients destaca la multinacio­nal Adidas, amb qui va segellar un conveni en l’àmbit global fa un any i mig. “Som el proveïdor tècnic de l’equip de trail run, (curses de muntanya). Proveïm 30 esportiste­s amb armilles, cinturons, mitjons... Tot està fabricat amb material ecològic i d’última generació”, assenyala.

La companyia defensa la producció local de tots els seus productes. Té taller a Barcelona amb 11 persones en plantilla, i ocupa indirectam­ent uns 30 treballado­rs, entre serveis de logística i terceres fàbriques a les quals recorre quan la demanda es dispara.

L’empresa, que també fabrica roba esportiva, preveu facturar 2,5 milions aquest any

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El fundador Jordi Martí
MANÉ ESPINOSA El fundador Jordi Martí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain