La Vanguardia (Català)

El Rei farà quarantena deu dies després d’estar amb un positiu de Covid

- MARIÁNGEL ALCÁZAR Barcelona

El Rei ha suspès l’agenda durant els pròxims deu dies per guardar la preceptiva quarantena després que ahir s’assabentés que una persona amb qui va tenir contacte diumenge havia donat positiu per Covid-19, segons va comunicar ahir a la nit el palau de la Zarzuela. Seguint les normes sanitàries, el cap d’Estat se sotmetrà a les restriccio­ns assenyalad­es per a aquests casos, cosa que l’obligarà a quedar-se aïllat a les seves dependènci­es de la Zarzuela i a suspendre totes les activitats oficials previstes per als pròxims deu dies. Durant aquest temps el Rei se sotmetrà a les proves de diagnòstic PCR per descartar un contagi.

La Reina, la princesa d’Astúries i la infanta Sofia continuara­n amb les activitats amb normalitat. Per demà, dimecres, estava prevista la presència dels Reis a Sevilla per presidir la inauguraci­ó del Tourism Innovation Summit, una activitat que pot assumir en solitari la reina Letícia, i la resta de la setmana no hi havia més actes previstos fora de la Zarzuela. Si no hi ha novetats, el Rei reprendrà l’agenda a finals de la setmana que ve.

Tant la reina Letícia com la princesa Elionor ja es van sotmetre a una quarantena com a mesura preventiva. La Reina ho va fer entre el 6 i el 20 de març, després d’haver coincidit en un acte oficial amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que va donar positiu de Covid-19, i la princesa d’Astúries del 16 al 30 de setembre, després que es detectés un cas a la seva classe de l’escola Santa María de los Rosales. Els catorze dies d’aïllament indicats per les autoritats sanitàries ara s’han reduït a deu, motiu pel qual el Rei estarà en quarantena durant aquest període.

El contacte del Rei amb una persona que ahir va saber que era positiu de Covid-19 va tenir lloc diumenge, sense que la Zarzuela, en nom de la privacitat del malalt, hagi concretat en quines circumstàn­cies hi va haver la trobada, de caràcter privat.

El comunicat de la Zarzuela es va emetre poc després que el Rei rebés en audiència el militar francès general André Lanata, actualment comandant suprem aliat de Transforma­ció de l’OTAN. A les fotos de l’audiència tots dos apareixen amb mascareta. Al matí, al palau d’El Pardo el Rei va presidir una reunió del Consell Científic del Reial Institut Elcano, on també es va complir amb les mesures sanitàries.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain