La Vanguardia (Català)

Pérez de los Cobos sosté que ignorava els pagaments de la Kitchen

- CARLOTA GUINDAL

El coronel Diego Pérez de los Cobos es va desmarcar ahir del pagament al xofer de l’extresorer del PP Luis Bárcenas com a confident per robar-li documents el 2013. L’exdirector del gabinet de coordinaci­ó i estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat va assegurar que la seva tasca es limitava a autoritzar els fons reservats sense saber els detalls per protegir la confidenci­alitat de les operacions, segons va explicar ahir en la declaració com a testimoni davant el jutge de l’Audiència Nacional que investiga l’operació Kitchen.

Segons fonts presents en l’interrogat­ori, Pérez de los Cobos va justificar el seu paper com el d’un “tresorer” i va detallar com li anaven arribant una sèrie de carpetes amb informes a partir dels quals ell era qui anava autoritzan­t els pagaments. És a dir, la seva tasca era controlar que hi havia totes les firmes necessàrie­s per aprovar-los. Per donar el vistiplau, simplement revisava si es complien els elements mínims exigibles, de caràcter formal. En tot cas, va destacar que les operacions ja venien autoritzad­es pel superior dels agents que les desenvolup­aven, que era qui revisava i autoritzav­a el pagament. Aquestes fonts expliquen que Pérez de los Cobos va sostenir que ell en cap moment no va conèixer cap extrem sobre l’operació Kitchen, un dispositiu “parapolici­al” per sostreure informació a Bárcenas i que no arribés en mans del jutge que estava investigan­t la caixa B del PP i que podia acabar esquitxant el llavors president Mariano Rajoy.

El coronel era la persona que en última instància donava el vistiplau a l’entrega dels diners dels fons reservats. Però segons ell no en parlava amb el llavors ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, ni tampoc li va parlar mai de cap operació a Bárcenas. Amb qui sí que despatxava sobre la gestió dels fons era amb el secretari d’Estat, Francisco Martínez, però va dir que tampoc no li va parlar mai de la Kitchen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain