La Vanguardia (Català)

Cs anirà sol a les urnes per la negativa de PSC i PP

Arrimadas va prendre la decisió sense parlar amb Casado

- CARMEN DEL RIEGO

No hi haurà Catalunya Suma. Des de fa setmanes ja s’apuntava que Pablo Casado no tenia clara la conveniènc­ia que el PP es presentés en coalició amb Ciutadans a les eleccions catalanes previstes per al 14-F, però una afirmació del president del PP a la Cope en què restava valor a l’operació la va acabar enterrant. Casado va situar el seu partit en “una nova etapa”, i la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, va córrer a anunciar, després de la reunió del Comitè Permanent, que el partit taronja es presentarà en solitari a les eleccions.

La raó: que tot i que fa mesos que allarguen la mà al PSC i al PP per arribar a acords per anar en una llista conjunta dels constituci­onalistes, no ha trobat resposta en els altres partits. Tot i ser Arrimadas qui va donar per trencada qualsevol possibilit­at d’acord, la presidenta de Cs va culpar populars i socialiste­s catalans que aquesta unió electoral no hagi estat possible.

Per la líder taronja, que no hi hagi acord és “una mala notícia”, però considera que ara Cs es converteix en “l’única alternativ­a constituci­onalista” i, sobretot, “l’única alternativ­a al separatism­e”. Per Arrimadas, “els constituci­onalistes de PP i PSC sempre ens han venut, una vegada i una altra, als separatist­es”. “La nostra oferta era sincera, perquè sí que ens importa el que passi amb els nens a Catalunya”, va dir la líder de Cs, però socialiste­s i populars “no s’hi han interessat”, va concloure.

Arrimadas no va voler revelar si havia comunicat a Casado l’anunci que faria, però fonts del PP van assegurar que ahir els dos líders polítics no havien parlat. En el PP va sorprendre que la presidenta de Ciutadans fes l’anunci. Però també va ser una sorpresa per al líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, que al matí havia fet un tuit amb la seva entrevista al diari

La Razón, en què subratllav­a que “si el PSC no accepta la coalició amb Cs i PP és que busca un tripartit amb ERC i Podem. És la prova del cotó fluix”.

Arrimadas es va afegir a l’argument i va insistir en el risc de tripartit amb el PSC, i va criticar que el PP es conformi amb pujar un parell d’escons, tal com revelen les enquestes.

El que va sorprendre més el PP va ser que la decisió l’atribuís a les paraules de Casado sobre la nova etapa, perquè es referien a la possibilit­at d’una Espanya Suma a les pròximes generals. Des del PP s’assegura que no s’ha trencat res amb l’anunci d’Arrimadas, perquè no hi havia res a trencar. Asseguren que no hi havia negociacio­ns per a una candidatur­a conjunta que el mateix Casado no veia clara, malgrat que el líder del PP català, Alejandro Fernández, ahir al migdia encara assenyalav­a que la possibilit­at de la llista conjunta caldria analitzar-la.

Casado aspira que el PP sigui “la casa dels constituci­onalistes” i rebi el vot de tot el que està a la dreta del PSOE. Es tracta de recuperar el vot perdut i atreure socialdemò­crates que no estiguin d’acord amb Sánchez.

Carrizosa atribueix el silenci del PSC davant l’oferta de Cs al fet que aspira a un tripartit amb ERC i els comuns

 ?? CIUDADANOS ?? La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, durant la roda de premsa d’ahir
CIUDADANOS La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, durant la roda de premsa d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain