La Vanguardia (Català)

Melania i Ivanka Trump, en el punt de mira després de sortir del poder

Melania i Ivanka, dona i filla del president Trump, i la incertesa de tornar a casa

- FRANCESC PEIRÓN

La ciutat de Nova York ha deixat més que patent aquests dies que la família Trump no és benvinguda a la seva antiga casa.

Ho han expressat a les urnes, on els han rebutjat dues vegades de manera aclaparado­ra, i als carrers de la Gran Poma. Quan el 7 de novembre es va declarar la victòria de Joe Biden, la celebració espontània que va sorgir de seguida va evidenciar que els Trump són l’enemic.

Molts demanaven a crits la presó per a Donald Trump. De Javanka –com es coneix Ivanka Trump, la filla preferida del president, i el seu marit, Jared Kushner–, els deien de tot per traïdors, ja que al principi del mandat se’ls considerav­a moderats davant les posicions del pare, gendre i president.

La qüestió pel que fa al que els despara el destí emergeix com a tema de discussió als mitjans. Tornaran o no tornaran?

El president Trump continua caçant conspiraci­ons per negar la certesa de la derrota.

Emparat amb els seus més de 73 milions de vots, en el seu cercle s’assegura que s’ha mostrat disposat a intentar recuperar la Casa Blanca el 2024 (són dos mandats, però poden no ser consecutiu­s).

En el seu cas, amb aquests possibles vincles a Washington, i després d’empadronar-se a Palm Beach (Florida) en una remarcable insolència al seu bressol novaiorquè­s, els experts aposten que es domiciliar­à a la seva mansió de Mar-a-Lago, que alguns ja designen com Mar-a-Loco. Allà l’envoltarà una cort d’aduladors.

Poca gent o ningú el veu altre cop a la seva torre de la Cinquena Avinguda de Manhattan. Ni ell perdona el sonor rebuig a la seva presidènci­a ni els ciutadans s’obliden que ha classifica­t Nova York com a “ciutat anarquista”.

Posats a fer-se preguntes, els crítics afirmen que Melania Trump compta els minuts per demanar-li el divorci. Hi ha una literatura, potser més basada en l’ansietat dels detractors que en les evidències, que la primera dama està farta del seu marit, de les seves infidelita­ts i mentides.

A les suposades insolèncie­s per negar-se a agafar-li la mà, Melania Trump ha respost aquest final de campanya amb una participac­ió activa. Ha estat una de les cheerleade­rs més actives difonent el mateix tipus de mentides que el seu marit. Segons The Washington Post, dues persones del seu entorn íntim van subratllar que Melania Trump no ha mostrat cap senyal que hagi de deixar el seu marit, almenys no pas pròximamen­t.

“No crec que el deixi; ella és còmplice en les seves maquinacio­ns i manté les seves idees com a pròpies”, va declarar al Post l’exadvocat de Trump, Michael Cohen. “Aquests dos es mereixen l’un a l’altre”, va destacar.

L’entorn nega el divorci de Melania, i Ivanka i el seu marit encaren el menyspreu de la Gran Poma

Si Melania s’instal·la a Mar-aLago, això tanca les portes a Ivanka i Jared. La filla manté una ala en aquesta mansió, però la relació amb la tercera dona del seu pare és més que freda.

Així doncs, s’especula que aquest matrimoni passarà més temps a Nova Jersey, lloc de residència dels Kushner, davant el presumpte menyspreu que ha crescut a Nova York des que se’n van anar de l’Upper East Side.

“Jared i Ivanka estan a punt per tornar a l’escena social de Manhattan, que ja no els dona la benvinguda”, titula la CNN.

Hi ha indicis del que els espera. El Lincoln Project, grup de republican­s anti-Trump, va penjar anuncis lluminosos a Times Square a l’octubre en què es veia la parella somrient amb les xifres de difunts pel virus i imatges de bosses de cadàvers.

I Vanity Fair va publicar fa una setmana un article de Lysandra Ohrstrom, amiga d’adolescènc­ia d’Ivanka. Inclou perles com aquesta sobre la seva relació: “Per què dius que llegeixi llibres sobre fotuts pobres?, em va preguntar un cop, i vaig veure com feia volar la seva cuidada imatge de privilegia­da refinada per abraçar el seu pare”. A les xarxes es difonen missatges en què es veu una Ivanka que va a l’òpera o passeja pel carrer i la gent la menysprea. N’hi ha que parlen de la justícia poètica que la Gran Poma serà la seva presó.

 ??  ??
 ?? MANDEL NGAN / AFP ?? El trasllat . Ivanka, Jared Kushner i els fills estudien passar més temps a Nova Jersey, perquè la freda relació de la filla amb Melania (a sota rebent l’arbre de Nadal de la Casa Blanca) l’allunya de la mansió de Florida
MANDEL NGAN / AFP El trasllat . Ivanka, Jared Kushner i els fills estudien passar més temps a Nova Jersey, perquè la freda relació de la filla amb Melania (a sota rebent l’arbre de Nadal de la Casa Blanca) l’allunya de la mansió de Florida
 ?? NICHOLAS KAMM / AFP ??
NICHOLAS KAMM / AFP
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain