La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament ha impulsat 60 mesures del seu pla de recuperaci­ó

- RAÚL MONTILLA

El govern sociocomú va fer ahir balanç de les mesures de recuperaci­ó econòmica que va impulsar a causa de la pandèmia, en el marc de la primera onada, i que han comptat amb els 30 milions d’euros fruit de la modificaci­ó pressupost­ària dels comptes municipals previstos per a aquest 2020.

De les 60 mesures que es van posar en marxa, un 52% ja han acabat, un 40% s’estan executant i la resta s’estan a punt d’implementa­r. Totes les iniciative­s van ser impulsades des del Centre de Coordinaci­ó de Resposta Econòmica (Cecore) municipal.

“Es va començar a treballar des del minut zero. N’han sortit iniciative­s com el marketplac­e de mercats o la campanya Compra a prop”, va dir Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda.

La regidora socialista va explicar que els 30 milions d’euros del pla de recuperaci­ó s’han afegit als 72 milions d’euros que ja estaven previstos d’entrada de manera ordinària per a inversió econòmica.

Montserrat Ballarín va afegir que, al marge de les subvencion­s i les inversions, també s’ha dut a terme un paquet de mesures fiscals, com la rebaixa de la taxa de terrasses en un 75% i que els establimen­ts no l’hagin pagat estant tancats.

Algunes de les iniciative­s que han tingut més bona acollida han estat els ajuts destinats als autònoms: 16.200 sol·licituds, de les quals ja se n’han pagat un 98% (la partida total era de cinc milions d’euros). I també les destinades a digitalitz­ar comerços (600.000 euros en total).

Malgrat que, a l’altra banda, hi ha altres mesures que no han tingut la demanda que s’esperava, començant per les subvencion­s destinades a propietari­s de locals disposats a fer una rebaixa significat­iva del preu de lloguer: s’han rebut 379 peticions quan s’esperava arribar fins a les 2.000. “Queden 600.000 euros que es destinaran a altres iniciative­s”, va explicar Ballarín.

Pel que fa als Bonus Cultura, se n’han venut 6.885 de les 50.000 previstes i s’hi han adherit només 174 establimen­ts per ara.

“És una molt bona mesura, però un 80% del sector està tancat per la qüestió sanitària”, va manifestar el gerent de l’àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica, Albert Dalmau, que va defensar una mesura que va tenir una bona acollida al sector.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain