La Vanguardia (Català)

La música llatina brilla a Los Angeles

El retorn de Katy Perry i l’èxit de Bad Bunny centren els American Music Awards

- ALEX JOVER

Amèrica treu pit pel seu talent musical. Després de celebrar-se divendres la festa de la música llatina, diumenge va arribar el torn dels American Music Awards (AMA). Una gala que, com ja és habitual en el panorama de pandèmia global, es va transmetre en directe, sense públic i amb estrictes mesures de seguretat. Això no va impedir als grans rostres de la música anglosaxon­a pujar a l’escenari del teatre Microsoft de Los Angeles i brillar –literalmen­t– a la tradiciona­l catifa vermella.

Com un preludi de l’època nadalenca, l’avantsala dels AMA es va omplir de lluentons i teixits metàl·lics. El color platejat va ser protagonis­ta indiscutib­le en els estilismes escollits per les celebritat­s convidades: des del dues peces de Jennifer López, passant per l’esmòquing de la model Cara Delevingne, fins a arribar al minivestit amb escot vertiginós que va portar Paris Hilton. També va destacar, en aquest sentit, la cantant Dua Lipa, que va optar per un espectacul­ar vestit joia dissenyat per Versace que pertany a l’última col·lecció primavera-estiu de la firma italiana. Però l’atenció de les càmeres a la catifa vermella la va acaparar el tàndem Megan Fox i Machine Gun Kelly. Després de diversos mesos de relació, l’actriu i el raper van escollir aquest esdevenime­nt per posar junts per primera vegada i, així, fer-la oficial.

A l’escenari, els American Music Awards van viure l’edició més llatina fins ara. Reservats des de fa quaranta anys a la música anglosaxon­a, els AMA van estrenar una categoria per a la música llatina arran de la popularita­t que aquest gènere té al país. Bad Bunny es va confirmar com el gran paladí d’aquesta categoria amb el premi a artista llatí preferit (tot i que no hi va assistir perquè té la Covid-19), mentre que Maluma, Becky G i Jennifer López van rematar el marcat accent llatí d’aquests premis quan es van apoderar de l’escenari.

Una altra de les grans sorpreses que va brindar la nit va ser la tornada als focus de Katy Perry. Va ser un retrobamen­t emotiu amb els escenaris després de donar a llum que va compartir amb Darius Rucker. L’artista va deixar els seus particular­s estilismes excèntrics per a una altra ocasió i va cantar Only love asseguda i en texans.

La reina d’aquests premis continua sent, tot i això, i de manera unànime Taylor Swift. La nordameric­ana va defensar el seu rècord de guardons als AMA sumant tres premis més a la llista: artista de l’any, millor vídeo musical i millor artista pop femenina.

L’actriu Megan Fox i el raper Machine Gun Kelly van fer oficial la seva relació posant junts per primer cop

 ??  ?? Tenyida de plata Els lluentons i els teixits metàl·lics van envair la catifa vermella amb estrelles com Dua
Lipa (dreta) i Jennifer López (esquerra). Van destacar Megan Fox i Gun Kelly, que van posar junts per primer cop (centre)
Tenyida de plata Els lluentons i els teixits metàl·lics van envair la catifa vermella amb estrelles com Dua Lipa (dreta) i Jennifer López (esquerra). Van destacar Megan Fox i Gun Kelly, que van posar junts per primer cop (centre)
 ?? -/AFP ??
-/AFP
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain