La Vanguardia (Català)

El germà de lady Di va donar un cop de porta a Netflix

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Charles Spencer (56), germà de lady Di, es va negar que l’equip de The crown rodés a Althorp House perquè no volia que el públic oblidés que la sèrie és ficció.

La quarta temporada de la producció narra els inicis de la relació del príncep Carles i la filla del VIII comte Spencer. Una Diana adolescent va conèixer l’hereu a la casa senyorial del comtat de Northamp-tonshire on es va criar i on descansen les seves restes en una tomba que els turistes poden entreveure previ pagament.

La sèrie destaca per la cuidada escenograf­ia, de manera que l’equip de rodatge va intentar filmar algunes escenes a Althorp House, però Charles Spencer, germà petit de la princesa, s’hi va negar rotundamen­t. “Molta gent, sobretot els nord-americans, em diuen que han vist The crown com si fos una lliçó d’història i no és així”, va dir a Love your weekend (ITV). Sobre la interpreta­ció que la sèrie fa dels fets, el comte considera que “té moltes conjecture­s i molta invenció”. Ell, explica, sent “que és el meu deure defensar-la quan pugui”. “La Diana em va deixar, per exemple, cuidant els seus fills, de manera que sento que em va transmetre una gran confiança (...) El meu paper és honrar la seva memòria”, va assegurar.

En aquesta mansió del 1508 es van criar els germans Sarah McCorquoda­le, Diana de Gal·les, Jane Fellowes i John Spencer, i al seu vestíbul té lloc la trobada entre Diana –interpreta­da per Emma Corrin– i Carles –Josh O’Connor– que va canviar la vida de tots dos, i no per bé.

 ?? GETTY ?? Charles Spencer a Althorp
GETTY Charles Spencer a Althorp

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain