La Vanguardia (Català)

Aquella vida perfecta...

- Francesc Puig

L’actor Enric Auquer va guanyar el premi Ondas a l’última edició d’aquests guardons, anunciats fa poques setmanes. La interpreta­ció d’un personatge amb discapacit­at intel·lectual a Vida perfecta li ha valgut el premi a millor actor en ficció. Una bona excusa per descobrir –o recuperar en espera de la segona temporada, que s’estrenarà el 2021– aquesta sèrie de Movistar+, amb Leticia Dolera tocant gairebé totes les tecles. És la creadora de la sèrie, coguionist­a amb Manuel Burque, una de les protagonis­tes principals amb Celia Freijeiro i Aixa Villagrán i la directora de quatre dels vuit episodis del primer lliurament amb Ginesta Guindal i Elena Martín. És a dir, una sèrie feta majoritàri­ament per dones i dirigida a una audiència femenina, malgrat que, evidentmen­t, no de manera exclusiva. Per això és curiós (però totalment merescut) que Enric Auquer ja s’hagi emportat dos premis per aquesta ficció, ja que a l’Ondas s’hi ha d’afegir un premi

Feroz recollit a començamen­ts d’any. El trio protagonis­ta principal ja va tenir el seu reconeixem­ent l’any passat, quan, abans de l’estrena de la sèrie a Espanya, va rebre al festival Canneserie­s el premi ex aequo a la millor interpreta­ció femenina, a més del premi a millor sèrie.

Vida perfecta segueix tres dones en la trentena que no són al punt que s’imaginaven que serien quan eren adolescent­s. És una reflexió sobre si els adults aconseguei­xen o no tenir les vides somiades i sobre on hi pot haver l’error si no és així: en la manera com la societat ens modela a la recerca d’un futur utòpic o en la manera com la vida s’encarrega d’esmicolar aquests somnis. Dolera dona vida a la María, que des que era petita havia somiat amb la seva família i la seva casa ideal i a qui el seu nòvio deixa inesperada­ment el dia que van a firmar la hipoteca. Freijeiro és la seva amiga Cris, que viu just la vida somiada per la María però que se sent atrapada en la seva família i busca nous al·licients. Villagrán és l’Esther, germana de la María, una artista que durant la sèrie farà els 40 anys i que encara viu com si en tingués la meitat, sense assumir responsabi­litats i sense saber cap a on va la seva vida. I Auquer és en Gari, que apareixerà de manera casual a la vida de la María i que farà trontollar les vides de tots dos, de manera que val més no revelar res per evitar espòilers.

Els personatge­s aniran admetent a poc a poc que la recerca de la vida perfecta és bastant improducti­va. I que, si de vegades sembla que l’hem assolit, en realitat és un miratge o un autoengany. En to de comèdia més naturalist­a que dramàtica, Vida perfecta mostra uns personatge­s que viuen alts i baixos, amb pors i dubtes sobre l’amor, la parella, la família i la maternitat. I que potser fan un pas endavant el dia que reconeixen que la vida s’ha d’acceptar com ve perquè en qualsevol moment es pot capgirar de la manera menys pensada.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain