La Vanguardia (Català)

Màxim Huerta tornarà a la televisió a À Punt

Substituir­à Carolina Ferre en el magazine de tarda

-

Després de la sortida, una mica abrupta, de TVE a la primavera, el periodista Màxim Huerta tornarà a la pantalla petita a començamen­ts del 2021. Serà a les tardes del canal À Punt amb un nou programa que substituir­à À punt directe, el magazine presentat per Carolina Ferre que s’emet des del juny del 2018 i que s’acomiadarà de la graella el 18 de desembre, després de ser cancel·lat pels baixos índexs d’audiència. El nou magazine de Huerta, produït per Buendía Estudios, està previst que arrenqui les primeres setmanes del gener.

Màxim Huerta (Utiel, València, 1971) torna d’aquesta manera a la Comunitat Valenciana, on va començar el 1997 la seva trajectòri­a profession­al com a reporter i presentado­r d’informatiu­s al desaparegu­t Canal 9. El 2000 va fitxar per Telecinco per presentar i editar l’espai d’emissió autonòmica de la cadena per a la Comunitat Valenciana. Un any després va saltar a l’àmbit estatal quan es va convertir en un dels presentado­rs d’Informativ­os Telecinco ,onva estar cinc anys al capdavant de diferents edicions.

El 2005 va fer un gir a la seva carrera profession­al quan es va incorporar a El programa de Ana Rosa, el magazine matinal conduït per Ana Rosa Quintana, on va treballar durant deu anys. Després d’abandonar Mediaset a la recerca de nous reptes profession­als, el periodista i escriptor valencià va presentar a TVE l’espai cinematogr­àfic i de viatges Destinos de película.

El juny del 2018 va ser nomenat ministre de Cultura i Esport d’Espanya en el Govern de Pedro Sánchez, però va presentar la dimissió una setmana després, quan es va saber que anys enrere havia eludit un pagament a Hisenda per valor de més de 200.000 euros. El seu mandat de ministre va ser el més breu del període democràtic actual.

Després de tornar a la professió periodísti­ca, des del juliol del 2019 fins al març d’aquest any va presentar la tertúlia del migdia A partir de hoy aLa1.El programa va ser cancel·lat inesperada­ment a la primavera en una estratègia de TVE per remodelar tota la franja matinal. Va ser una cancel·lació que va tenir lloc enmig de la pandèmia i sobre la qual el presentado­r va dir que sentia que no havia estat “gaire elegant treure’l en aquest temps”.

D’altra banda, el canal À Punt no ha revelat si continuarà comptant amb Carolina Ferre per a altres projectes. Si s’ha anunciat, però, que la presentado­ra serà l’encarregad­a, acompanyad­a de Eugeni Alemany, de tornar a acomiadar l’any en les Campanades de la nit de Cap d’Any de la cadena.

 ?? RTVE ?? El periodista quan presentava A partir de hoy
RTVE El periodista quan presentava A partir de hoy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain