La Vanguardia (Català)

Soledad Sevilla rep el premi Velázquez de les Arts Plàstiques

-

L’artista valenciana Soledad Sevilla ha estat reconeguda amb el premi Velázquez de les Arts Plàstiques 2020, guardó que atorga el Ministeri d’Educació i Cultura amb una dotació de 100.000 euros, “per haver estat pionera en l’experiment­ació amb els llenguatge­s al Centre de Càlcul, i per la solvència amb què transita entre el pla i l’espai”. El jurat també ha destacat la seva manera innovadora d’entendre la llum, els materials i la geometria. A més, ha afegit que “la seva obra és reconeguda per la reflexió sobre diferents tradicions i cultures artístique­s, que abraça i incorpora al present, sempre en la tensió entre natura i arquitectu­ra”.

Sevilla, que viu a Barcelona i l’obra de la qual s’emmarca dins l’abstracció racional a través de la forma i el color, gairebé sempre de grans dimensions, s’ha mostrat sorpresa per haver aconseguit aquest reconeixem­ent. “No me l’esperava, és el guardó més alt que es pot rebre, com el Nobel de les Arts Plàstiques, i em pregunto si això és realment per a mi”, ha comentat.

Amb diverses retrospect­ives actualment exposades, com la del Col·legi d’Arquitecte­s de Sevilla amb motiu del seu nomenament com a doctora honoris causa, treballa en un projecte per al Patio Herreriano de Valladolid que estarà enllestit a finals de gener i que consisteix en una instal·lació a la capella i l’exposició dels darrers quadres que fa. “Des del primer moment vaig voler que la pintura es desenvolup­és en l’espai, analitzar tota aquesta geometria amb què treballava per sostres, parets...”, ha recordat l’artista. El seu treball està marcat per un fort component d’investigac­ió, molt minuciós, ja que de vegades pot trigar fins a uns quants anys a acabar una obra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain