La Vanguardia (Català)

Joventut al poder a Kíev

El Barça busca el bitllet de vuitens sense Messi ni De Jong, a qui Koeman estalvia el viatge

- CARLES RUIPÉREZ

El 14 d’agost, a Lisboa, el Barcelona va presentar una alineació que s’acostava perillosam­ent als 30 anys. Els titulars en el 2-8 tenien una mitjana d’edat de 29 anys i 329 dies. El pla renova’t que va provocar aquella desfeta tindrà la cara més visible aquesta nit a l’estadi Olímpic de Kíev, on Koeman donarà tot el poder a la joventut.

Malgrat la derrota contra l’Atlètic, l’entrenador holandès no es va deixar pressionar pel curttermin­isme i va preferir protegir dos dels seus intocables: Leo Messi i Frenkie de Jong s’han quedat a casa. El capità i el cervell han jugat tots els partits i s’acostaven als mil minuts (940 i 980, respectiva­ment). A més a més, són dos dels pocs puntals que li queden sans. Val més prevenir que curar. I els va estalviar el viatge a Ucraïna.

“La situació de Champions és còmoda i tots dos necessiten descans perquè acumulen molts partits seguits. Pensem que és el moment ideal per descansar”. No és que l’entrenador esculli entre la Lliga, on passa per un moment delicat, o la Champions, on ho ha guanyat tot, sinó que prioritza per damunt de tot la salut. No es perdonaria una altra lesió després que hagin caigut Ansu Fati i Busquets i dissabte es quedés sense Piqué i Sergi Roberto.

Entre una cosa i una altra, només Alba, Pjanic i Neto, porter suplent, han arribat a la trentena entre els convocats. L’onze elegit per aconseguir l’objectiu de segellar el bitllet a vuitens podria quedar-se en 24 anys i mig, amb el debut d’Óscar Mingueza, central de 21 i campió de la Youth League el 2018, com a gran novetat.

Koeman es va queixar per tercera vegada gairebé consecutiv­a del calendari, més carregat que mai.

En espera que els que manen al negoci del futbol hi posin remei, Koeman va decidir no arriscar amb Messi i De Jong. “És impossible tenir els jugadors sempre en forma. Cal protegir-los més. Cal parlar amb la UEFA i la FIFA per pensar què estem fent amb els futboliste­s, perquè és de bojos jugar tants partits”.

Potser el cansament acumulat va pesar en el discret partit de Messi al Metropolit­ano i Koeman ha volgut posar-hi remei perquè estigui més fresc. Per això el cuida. “Sempre ha tingut molta influència en els èxits del club. I encara ens pot donar molt. Estic convençut que és un futbolista que necessitem”.

La rotació de De Jong és més delicada, ja que el Barça va curt d’efectius al doble pivot (l’inèdit Matheus Fernandes s’estrena en una llista) i al mig de la defensa, on Lenglet és l’únic central sa del primer equip. Araújo encara treballa en solitari i a Umtiti li queden “dues setmanes” per reaparèixe­r, va revelar Koeman. “La de Piqué és una baixa important, però no sabem exactament de quant temps serà. Fins al gener no podem fer res. Així doncs, és un bon moment per provar els joves com Mingueza”.

La visita al Dinamo de Kíev pot servir per rearmar-se de cara a la Lliga, on el Barça està a 12 punts del líder, la Reial Societat. Koeman no està satisfet, però és optimista i no descarta el Barça per al títol . “No tenim més fàcil guanyar la Champions que la Lliga. Miro el calendari fins al final de l’any i soc optimista. Acabarem l’any entre els primers”, va prometre.

“La UEFA i la FIFA haurien de pensar què estem fent amb els futboliste­s: jugar tants partits és de bojos”

“En Leo i en Frenkie necessiten un descans; la situació a la Champions és còmoda i és el moment ideal”

“No crec que tinguem la Champions més fàcil que la Lliga; a finals d’any ja serem entre els primers”

 ?? FCBARCELON­A.CAT ?? Carles Aleñá i Matheus Fernandes, aspirants a la posició vacant que deixa De Jong, a l’entrenamen­t abans de volar ahir a Ucraïna
FCBARCELON­A.CAT Carles Aleñá i Matheus Fernandes, aspirants a la posició vacant que deixa De Jong, a l’entrenamen­t abans de volar ahir a Ucraïna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain