La Vanguardia (Català)

Multa a l’exdirector general d’Avalmadrid de 45.000 euros

- C. LAFRAYA Madrid

El Banc d’Espanya ha multat amb 45.000 euros l’exdirector general de la societat de garantia recíproca Avalmadrid, Juan Luis Fernández-Rubíes, per una infracció greu en matèria de control intern, va informar ahir el supervisor.

Pel mateix motiu ha sancionat amb 33.250 euros el Banco Santander, per ser el successor universal del Banco Popular, que era conseller d’Avalmadrid, i amb 10.000 euros l’exconselle­r de la societat de garantia recíproca madrilenya Pedro Irigoyen.

El supervisor explica a la seva pàgina web que en tots tres casos han comès “infraccion­s greus tipificade­s a l’article 5 de la llei del 1988 sobre disciplina i intervenci­ó de les entitats de crèdit”.

Els sancionats van incomplir requerimen­ts del Banc d’Espanya en matèria de control intern, en particular sobre concentrac­ió i seguiment del risc.

Les sancions es van imposar l’octubre de l’any passat, però es publiquen ara, quan s’han convertit en fermes en la via administra­tiva.

A finals del 2019, el Banc d’Espanya va imposar també una multa de 95.000 euros a Avalmadrid i una altra de 38.400 euros a la Cambra de Comerç de Madrid, com a consellera, per les mateixes raons.

Entre totes les sancions, l’import supera els 220.000 euros. L’origen de la investigac­ió arrenca en l’any 2012, quan el supervisor va percebre que aquesta entitat aplicava una política creditícia bastant laxa en el seguiment del risc dels seus clients, la qual cosa pot provocar captar més clients, però que sorgeixin problemes a futur.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain