La Vanguardia (Català)

El Barça del futur s’exhibeix a Kíev (0-4)

El Barça ja és als vuitens després de golejar a Kíev amb joves i suplents

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Fidel a la seva cita habitual amb els encreuamen­ts de la Champions, el Barça es va ficar als vuitens de final per la via ràpida. Va ser després de sotmetre amb solvència el Dinamo de Kíev amb un onze ple de suplents i de saba nova. Els nanos i els menys habituals se’n van sortir per imposar la il·lusió i en una segona part molt eficaç li van donar al Barcelona la quarta victòria en quatre partits en el torneig. Al contrari que a la Lliga. Dest, brillant, va obrir un marcador que va ampliar amb dos gols Braithwait­e. Ells van ser dos dels noms propis de la nit juntament amb Mingueza, que, en la posada de llarg al primer equip, va mostrar seguretat i coratge. El partit també quedarà com el del debut a Europa de Riqui Puig i com el de l’estrena de Konrad i del desconegut Matheus Fernandes. Griezmann va arrodonir el marcador amb el quart gol per convertir-lo en golejada.

A les vuit absències, entre lesionats i descansos, Koeman hi va sumar

ELS GOLEJADORS Dest, un coet, va obrir el marcador, completat amb dos gols de Braithwait­e i un al final de Griezmann

UN DEBUT COMPLET El central Mingueza es va estrenar amb encert, seguretat i solvència: no va cometre ni un error

un altre trio de sorpreses. A la banqueta Griezmann, Dembélé i Alba i a la gespa Braithwait­e, Trincão i Junior. Una alineació revolucion­ària.

Per això demanar a un equip amb jugadors tan inhabitual­s que fes un matx superlatiu de principi a final era esperar massa. Calia exigir-los ritme, predisposi­ció i bona voluntat. I això ho van ensenyar a l’Olímpic de Kíev. Els millors detalls, pel que fa a qualitat, van portar la firma d’entrada de Pedri a la mitjapunta i de Coutinho partint des de l’esquerra. Absent Messi, Coutinho, sense ostentacio­ns, va procurar liderar l’ofensiva i va ser dels pocs que van provar el xut en un primer acte en què al Barcelona li va faltar més punch ofensiu. Un dèficit que canviaria després del pas pels vestidors, quan l’equip va anar agafant confiança alhora que queien els gols. Ningú millor que Dest, un coet incansable, com a exemple d’aquesta transforma­ció.

El Barça es va espavilar amb la pilota amb ordre i de manera polida. Acadèmicam­ent les triangulac­ions van ser correctes. Va destacar en el trasllat de la pilota Aleñá. No es va complicar la vida i va jugar senzill i fàcil, més que Pjanic, a qui es nota inadaptat al seu nou equip. El Barcelona arribava bé a tres quarts de camp però allà li faltava un punt de desbordame­nt i més imaginació. Feia centrades per la dreta Dest i pujava, amb més dubtes, Junior per l’esquerra. Braithwait­e no acabava d’entrar en joc, però quan ho va fer, ja a la segona meitat, va ser determinan­t.

Sense la pilota el Barcelona amb prou feines patia, ja que el Dinamo era inofensiu, bastant més que al Camp Nou. Tot just va haver d’aparèixer en un parell d’oportunita­ts Ter Stegen i sense que la situació fos gaire perillosa. Mentrestan­t, Mingueza es mostrava entusiasta i expeditiu en el cos a cos davant aquesta ocasió que les circumstàn­cies li donaven i fins i tot intervenia de manera decisiva per evitar una rematada franca de Verbic, a l’inici de la represa.

Koeman disposava de peces més contrastad­es a les quals recórrer, però abans d’introduir canvis es va obrir el marcador. Pedri va controlar una pilota a la corona de l’àrea, allà on es mou fabulosame­nt, va aixecar el radar i va veure el desmarcatg­e de Braithwait­e. El danès no va controlar gaire bé però per allà va aparèixer de manera supersònic­a Dest per pescar la pilota i rematar creuat a la xarxa. Primer gol del nord-americà com a barcelonis­ta i una bona injecció de confiança per a l’equip, que es va distanciar més poc després.

Aleñá va picar un córner al primer pal, es va elevar Mingueza per prolongar de cap i al segon va emergir Braithwait­e per trobar la xarxa. En el córner número 85 de la temporada va arribar el gol de pissarra, ja que fins ara el Barcelo

na només havia marcat, a pilota aturada, de penal.

La situació s’havia posat molt de cara i Koeman va repartir un altre caramel fent debutar a la Champions, per fi, Riqui Puig. Amb el del planter van entrar Griezmann i Alba, per Lenglet, cosa que va portar Junior a jugar de central experiment­al gairebé mitja hora.

El Dinamo ja havia aixecat la bandera blanca i Braithwait­e va ser objecte d’un clar penal que ell mateix va transforma­r amb seguretat en el tercer de la nit. Un doblet del danès, una qüestió sorprenent. Però no tant com l’estrena, com a barcelonis­ta, del brasiler Matheus Fernandes, l’expedient X del mercat de fitxatges blaugrana. Un jugador que no ha de ser ni presentat. La política de rotacions de Koeman, que també va donar entrada a Konrad, va funcionar d’allò més bé. Victòria, ple a la Champions, i classifica­ts per als vuitens de final.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? SERGEI SUPINSKY / AFP ?? El segon
Els futboliste­s del Barcelona feliciten el davanter danès Martin Braithwait­e després del 0-2, ahir a la nit a l’estadi Olímpic de Kíev. El gol va arribar a la sortida d’un córner, el primer d’aquest tipus que marquen els homes dirigits per Ronald Koeman en tota la temporada. El conjunt barcelonis­ta va aconseguir els quatre gols del partit després del descans
SERGEI SUPINSKY / AFP El segon Els futboliste­s del Barcelona feliciten el davanter danès Martin Braithwait­e després del 0-2, ahir a la nit a l’estadi Olímpic de Kíev. El gol va arribar a la sortida d’un córner, el primer d’aquest tipus que marquen els homes dirigits per Ronald Koeman en tota la temporada. El conjunt barcelonis­ta va aconseguir els quatre gols del partit després del descans

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain