La Vanguardia (Català)

Itàlia registra 853 morts per la Covid, el rècord des del 28 de març

- ROMA

La segona onada del coronaviru­s està colpejant amb duresa Itàlia, que ahir va assolir el nivell de morts que tenia al març. Amb 853 defuncions per Covid-19 registrade­s en les últimes 24 hores, es tracta de la pitjor xifra des del 28 de març. Suposa un considerab­le repunt respecte a les xifres de dilluns, quan es van notificar 630 morts.

Itàlia, que va ser el primer país occidental colpejat pel coronaviru­s a la primavera, va superar dilluns la barrera de 50.000 morts. És el sisè país del món que ho fa i el segon a Europa després del Regne Unit.

El responsabl­e del departamen­t de Prevenció del Ministeri, Gianni Rezza, va reconèixer en conferènci­a de premsa que la xifra de morts són molt “males notícies”.

Tot i això, les dades de noves infeccions suggereixe­n que s’està aplanant la corba. Segons el Ministeri de Sanitat, les últimes 24 hores hi va haver 23.232 contagis davant els 22.930 del dia anterior. En total s’han registrat 1,4 milions de casos des que va començar tot al febrer.

La Llombardia, la locomotora econòmica del país, continua sent la regió més afectada, amb gairebé 5.000 nous contagis. Després venen el Laci (la capital és Roma), amb una població molt menor, amb més de 2.500 casos, igual com la Toscana.

Mentre fa dies que el país registra el nombre més elevat de morts a Europa, l’augment d’ingressos hospitalar­is i ocupació de les UCI s’està alentint. Ahir hi havia 34.577 pacients de Covid hospitalit­zats, un descens de 120

Malgrat les pressions del sector de l’esquí per obrir per Nadal, Conte diu que el país no s’ho pot permetre

respecte dilluns, quan es van registrar 418 nous ingressos. El nombre de pacients a l’UCI va pujar en sis, mentre dilluns n’hi va haver nou més. És una gran millora respecte a les xifres de la primera meitat de novembre, quan els ingressos hospitalar­is augmentave­n a un ritme de 1.000 diaris i a 100 diaris a l’UCI.

El Govern italià, que està decidint quines mesures cal adoptar per al període nadalenc, rep pressions de les estacions d’esquí als Alps i els Dolomites, que proposen de limitar el nombre de forfets venuts o de la gent que puja als remuntador­s.

El primer ministre, Giuseppe Conte, va demanar als italians que aquest any no vagin a esquiar durant les vacances. “No ens ho podem permetre”, va dir. El sector genera uns 11.000 milions d’euros anuals, un terç dels quals es concentra a les vacances de Nadal i Cap d’Any.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain