La Vanguardia (Català)

Angela Dobrowolsk­i, detinguda per l’assalt a una propietat de Josep Maria Mainat

La dona de Mainat intenta assaltar amb el seu amant la segona residència del seu marit

- TONI MUÑOZ

La dona de Josep Maria Mainat encadena un escàndol rere un altre i la llista de causes judicials que se li acumulen comença a ser llarga. “És la cançó de l’enfadós”, va pronunciar l’exmembre de la Trinca quan va tenir coneixemen­t que la seva dona havia intentat instal·lar-se una altra vegada sense el seu permís aquest cop a la seva segona residència a Canet de Mar.

Angela Dobrowolsk­i va ser detinguda ahir amb el seu amant, Gabriel, per assaltar la segona residència del productor televisiu. La dona acumula tres detencions en l’últim mig any des que a l’agost fos arrestada per intentar assassinar el seu marit administra­nt-li presumptam­ent dues injeccions d’insulina.

A primera hora del matí, els veïns de Canet van sentir un soroll i després com es disparava l’alarma, i davant les sospites que algú podia haver irromput a la casa de Mainat van trucar a la policia local. Els agents s’hi van presentar ràpidament i els dos assaltants van ser detinguts. El que va cridar l’atenció va ser que no es tractava d’uns lladres qualssevol, sinó de la dona de Mainat i el seu amant, amb qui ja s’havia instal·lat durant mesos a la casa principal del productor al barri d’Horta de Barcelona. Mainat, en una entrevista que va concedir al programa Espejo público d’Antena 3, va revelar que les càmeres de vigilància el van avisar de l’assalt al seu domicili. “Aquest matí hem detectat per les càmeres de seguretat que algú hi havia entrat, teníem certes sospites de qui podria ser i hem trucat als Mossos i a la policia local. Han vingut aquí i han trobat dins l’Angela amb una altra persona que no estic gaire segur de qui és”, va explicar. “Evidentmen­t, no té dret a ser aquí ni és casa seva” i tampoc no el tindria “encara que hagués estat la meva dona”. Pel que sembla, segons va relatar Mainat, “han saltat per les teulades” i “s’hi han jugat la pell, francament”, entrant per una finestra del lavabo.

Els dos arrestats van ser posats a disposició dels Mossos d’Esquadra i en les pròximes hores seran interrogat­s pel jutge, que haurà de decidir si dicta cap mesura cautelar per a tots dos, entre les quals l’ingrés a la presó.

Mainat, des que va anunciar a Dobrowolsk­i la intenció de divorciar-se, sempre ha mantingut una actitud comprensiv­a i fins i tot compassiva amb la successió de conflictes en què s’ha vist implicada la seva dona. Va assegurar davant les càmeres que no volia acusar-la injustamen­t d’haver intentat matar-lo i s’encomanava al que decidís la investigac­ió judicial sense prejutjar res. Però a Mainat se li està esgotant la paciència amb els continus escàndols que acumula la seva dona últimament. “N’estic fart. És la cançó de l’enfadós”, va dir ahir el productor. A l’agost, la seva dona va ser detinguda per intentar matar-lo; el setembre, per apoderar-se del seu talonari i falsificar la seva firma per cobrar dos xecs de 4.000 euros; i ahir altre cop, per intentar ocupar la seva casa. Aquest és el currículum delictiu que acumula la seva dona en l’últim mig any penalment, al qual cal afegir l’ocupació durant mesos de la casa principal de Mainat, d’on finalment va ser desallotja­da per ordre judicial.

El productor televisiu no tenia cap dubte que les intencions d’ahir de Dobrowolsk­i eren entrar al domicili i ocupar-lo, com ja va fer amb la seva casa d’Horta, d’on va haver de ser expulsada per una comitiva judicial després de diversos intents fallits de pacte. Ahir, després de la detenció, l’exmembre de la Trinca va aclarir que “no havien robat res”, i la presentado­ra Susana Griso li va preguntar: “Així doncs, quina era la seva finalitat? “Ocupar-la?”. “És una possibilit­at, sí, que volguessin entrar-hi per quedar-se aquí com van fer a la meva altra casa, però no té sentit perquè la perjudicar­ia en el procés judicial”, va indicar Mainat.

En efecte, amb aquestes noves detencions, el futur judicial de la dona de Mainat es complica. Té una ordre d’allunyamen­t d’un quilòmetre respecte del seu marit i els seus fills, i suma un nou delicte, aquesta vegada el de robatori amb força per l’assalt a la casa de Canet, que s’afegeix al d’intent d’assassinat amb traïdoria i als d’estafa, falsedat documental i usurpació d’identitat pel cas dels xecs.

És el tercer arrest de Dobrowolsk­i després de l’intent d’assassinat del seu marit i la falsificac­ió d’uns xecs

A les amistats de Dobrowolsk­i tampoc no els va gaire millor judicialme­nt. Per a en Gabriel, l’home que sempre l’acompanya, també és la segona detenció l’últim mes i mig després que agredís la seva exnòvia, Alina, davant les càmeres de televisió que s’havien instal·lat davant a la casa de Mainat per retransmet­re en directe el continu vodevil que es vivia a l’interior. En aquella ocasió, l’Alina li va reclamar que li tornés la documentac­ió i l’home va reaccionar acostantse-li i ficant-la cap a dins amb una empenta. Els periodiste­s que van presenciar l’escena van alertar la Guàrdia Urbana, que els va detenir poc després. En Gabriel està acusat d’un delicte de maltractam­ent que se suma a dues causes més que ja se li van obrir el 2019 i el 2020 per fets semblants. L’Alina també va ser detinguda en aquella ocasió per un delicte de furt, ja que s’havia emportat algun objecte de casa de Mainat. A aquesta dona, que va viure un fugaç èxit televisiu com l’única testimoni disposada a parlar sobre el que passava a dins de la casa, tampoc no li van millor les coses. Els Mossos la van detenir per robar quatre cremes cosmètique­s d’una botiga de Barcelona i el jutge va ordenar el seu ingrés a la presó quan va detectar que tenia pendent el pagament d’una multa de 174 euros per un furt anterior.

 ??  ??
 ?? MEDIASET ??
MEDIASET
 ??  ??
 ?? SOCIALITÉ ?? Gabriel. L’amant de la dona de Mainat també va ser detingut per l’assalt a la casa de Canet de Mar
SOCIALITÉ Gabriel. L’amant de la dona de Mainat també va ser detingut per l’assalt a la casa de Canet de Mar
 ??  ??
 ?? ATRESMEDIA ?? Dobrowolsk­i. La dona intenta ocupar una altra propietat del seu marit després de ser desallotja­da de la casa d’Horta
Josep Maria
Mainat.El productor revela que està fart dels escàndols de la seva exdona: “És la cançó de l’enfadós”
ATRESMEDIA Dobrowolsk­i. La dona intenta ocupar una altra propietat del seu marit després de ser desallotja­da de la casa d’Horta Josep Maria Mainat.El productor revela que està fart dels escàndols de la seva exdona: “És la cançó de l’enfadós”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain