La Vanguardia (Català)

La Diagonal es converteix en una ratera per al cotxe

El tall per obres entre Aragó i Roger de Llúria i l’eliminació permanent d’un carril des de Francesc Macià col·lapsen el trànsit

- DAVID GUERRERO

En la mesura possible, eviteu la Diagonal. És la millor recomanaci­ó que es pot donar aquests dies a qui es mogui amb cotxe per Barcelona. Les obres de construcci­ó d’un nou col·lector sota la calçada central obliguen a tallar la circulació en els dos sentits de l’avinguda entre Roger de Llúria i Aragó des de dilluns a la nit. A aquest tall temporal de llarga durada, previst fins a l’estiu de l’any que ve, s’hi afegeix la reducció d’un carril en sentit Besòs des de Francesc Macià.

La redistribu­ció de la calçada, feta fa una setmana per guanyar seguretat en l’amplitud dels carrils bus, sí que ha arribat per quedarse. Els efectes es noten a la Diagonal i més enllà, ja que irradien els carrers transversa­ls i converteix­en la gran rotonda de Francesc Macià en un embut incapaç d’absorbir tot el trànsit. Hi queden atrapats els conductors que pretenen seguir per la Diagonal en sentit Besòs però també tots els que passen per allà i intenten endinsar-se en la trama de l’Eixample o pujar fins a Sarrià-Sant Gervasi. Amb tot, el punt més complicat ahir va ser el tram entre Muntaner i Balmes, on la congestió es va allargar tot el matí.

En hora punta la circulació també es va desbordar al carrer Aragó, que des de la setmana passada pateix l’eliminació d’un carril de cotxes per construir-hi un carril bici. La zona més complicada va ser entre Independèn­cia i el tall de la Diagonal, des de dos quarts de vuit fins a dos quarts de deu del matí. En general ahir el carrer Aragó estava més congestion­at que la setmana passada, ja que és la via per on es desvien els vehicles que circulen per la Diagonal en sentit Llobregat per esquivar les obres del col·lector. Agents de la Guàrdia Urbana es van desplegar ahir a les cruïlles on començava el tall per facilitar la fluïdesa del trànsit.

A diferència de l’hora punta, la resta del dia segurament va servir a molts conductors per comprovar que segurament van més de pressa per Aragó que no pas per la Diagonal si el que pretenen és travessar la ciutat. Alguns buscaran altres carrers que els siguin més còmodes per al seu recorregut i d’altres deixaran el cotxe perquè triguen massa. És la clàssica evaporació de la circulació que té lloc davant qualsevol canvi en la mobilitat de la ciutat, que en un primer moment és xocant i atrapa els conductors però després s’acaba assimilant i la circulació es redistribu­eix per la resta de carrers. Immediatam­ent l’Ajuntament ja adverteix els conductors que prevegin un temps addicional de viatge si circulen per les zones amb treballs en marxa.

El còctel d’obres en què està immersa la ciutat es completa amb l’ampliació de voreres de la ronda Universita­t. En aquest cas l’afectació de la circulació no és tan gran perquè per allà hi passen menys vehicles, però la reducció de quatre a dos carrils també es nota. Altres canvis importants que ja s’han executat són els carrils bus dobles de la Gran Via, entre el passeig de Gràcia i Marina, i la Diagonal, entre Pius XII i Zona Università­ria. Aquest últim el van pintar la nit de dilluns a dimarts i ahir al matí les obres ja estaven enllestide­s. El carril addicional pel transport públic permet als busos que surten de Barcelona poder avançar els que fan aturada.

El tram de l’avinguda entre Muntaner i Balmes en sentit Besòs és el que registra més retencions

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El carrer Aragó absorbirà fins a l’estiu tot el trànsit que abans circulava per l’avinguda Diagonal en sentit Llobregat
MANÉ ESPINOSA El carrer Aragó absorbirà fins a l’estiu tot el trànsit que abans circulava per l’avinguda Diagonal en sentit Llobregat
 ?? XAVIER CERVERA ?? La ronda Universita­t també està en obres
XAVIER CERVERA La ronda Universita­t també està en obres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain