La Vanguardia (Català)

Investigat el sensesostr­e per atemptat a l’autoritat

-

Un jutge de Barcelona ha obert una investigac­ió per un delicte d’atemptat a l’autoritat a l’indigent que dissabte va resultar ferit pel tret d’un guàrdia urbà, un cop rebut l’atestat dels Mossos d’Esquadra sobre els fets. Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d’instrucció número 16 de Barcelona s’ha fet càrrec de la investigac­ió, en una causa que de moment està oberta únicament per un delicte d’atemptat a l’autoritat.

L’indigent, que està hospitalit­zat en estat greu arran del tret que va rebre a l’abdomen i que està sota custòdia policial des de dissabte, ha quedat en llibertat provisiona­l per ordre del jutge d’instrucció.

L’home, d’origen hongarès i que feia pocs mesos que vivia a Barcelona, tenia pendents dues ordres de recerca dictades per dos jutjats de la localitat gaditana d’Algesires, segons les mateixes fonts. Ahir en un missatge a través de Twitter el director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, entitat que coneixia la situació de l’home al carrer i havia contactat amb ell setmanes abans, va comunicar que el seu estat havia millorat.

Els Mossos d’Esquadra, que van assumir la investigac­ió del tiroteig, van presentar ahir dimarts davant el jutjat els atestats que han confeccion­at després d’intentar reconstrui­r el que va passar dissabte a la tarda al passeig Sant Joan quan un agent de la Guàrdia Urbana va disparar dos trets contra l’indigent, un dels quals el va ferir a l’abdomen, després que suposadame­nt l’amenacés amb un ganivet.

Segons la versió de l’Ajuntament de Barcelona, l’home, de 43 anys, va intentar agredir els agents amb una arma blanca i un d’ells va treure la pistola i li va disparar dues vegades.

L’Ajuntament va obrir una informació reservada per aclarir l’actuació de la Guàrdia Urbana, però aquesta ha quedat en suspens en espera que resolguin les diligèncie­s de la policia autonòmica, que es podrien donar a conèixer avui.

El grup municipal del PP a l’Ajuntament demanarà al govern d’Ada Colau en el ple d’aquest divendres de dotar la Guàrdia Urbana amb pistoles Taser per “treballar de manera més segura i eficient contra l’increment de la delinqüènc­ia i responent a l’actual situació d’alerta terrorista de nivell 4”.

La CUP, al seu torn, va reclamar ahir la compareixe­nça al Parlament de l’alcaldessa Ada Colau i del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, per donar compte dels fets a la comissió d’Interior.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain