La Vanguardia (Català)

El ‘giving tuesday’ visibilitz­a les necessitat­s derivades de la Covid-19

- ROSA M. BOSCH

La resposta a la crisi desfermada per la Covid-19 centra la majoria de les peticions d’ajuda formulades per les més de 170 oenagés i fundacions que fins ara s’han afegit al giving tuesday, la iniciativa global que demana complicita­t a la població perquè col·labori amb diners o amb temps en diferents causes. El giving tuesday, que se celebra dimarts, 1 de desembre, va néixer als EUA el 2012 com a alternativ­a a les campanyes de compres del black friday iel cyber monday. La fórmula s’ha replicat en més de 70 països.

Aquesta edició és excepciona­l per l’increment de les necessitat­s dels col·lectius més fràgils a causa del coronaviru­s. A més a més, segons apunta Ricard Valls, promotor a Espanya del giving tuesday, se surt amb desavantat­ge respecte a anys anteriors, ja que no s’han pogut celebrar actes presencial­s, com concerts o sopars, per promoure les donacions a causa de les restriccio­ns imposades pel virus. Totes les aportacion­s s’hauran de tramitar en línia a través del web Givingtues­day.cat.

Les organitzac­ions que es presenten són molt diverses, dels àmbits de salut, infància i joventut, acció humanitàri­a, entre molts d’altres. Per exemple, Esclat, de Barcelona, està especialit­zada en l’atenció de persones amb paràlisi cerebral i altres discapacit­ats. La suma recaptada servirà per adquirir material de protecció per als

Esclat necessita material de protecció per atendre persones amb paràlisi cerebral

profession­als i per als usuaris, així com per a les despeses derivades de la neteja i la desinfecci­ó dels centres.

També Metges sense Fronteres (MSF) fa una crida per comprar 14.000 equips de protecció i donar resposta a les poblacions dels 70 països on és present. Esclat i MSF són una petita mostra de les enormes necessitat­s que està generant la Covid-19 i que visibilitz­a el giving tuesday.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain