La Vanguardia (Català)

Nova tragèdia entre els Getty

Mor John Gilbert Getty en un hotel de Texas en circumstàn­cies poc clares

- ENRIC TRIAS

La família Getty acumula una altra tràgica crònica que s’afegeix a la dissortada història familiar dels descendent­s del magnat petrolier J. Paul Getty, que un dia va reunir la fortuna privada més gran dels Estats Units. John Gilbert Getty, net del famós multimilio­nari i, per tant, un dels hereus de la seva fortuna, ha mort a 52 anys a San Antonio (Texas), segons ha confirmat la família. “Amb una gran tristesa, Gordon Getty anuncia la mort del seu fill, John Gilbert Getty”, va escriure un portaveu del seu pare, el compositor Gordon Getty, en un comunicat publicat a People.

Fonts policials han confirmat al mitjà dels Estats Units TMZ que John Gilbert Getty va morir divendres després de ser trobat inconscien­t en una habitació de l’hotel on estava allotjat. De moment no se sospita de cap acte truculent ni d’un suïcidi, però la causa de la mort encara s’ha de determinar en espera de l’autòpsia.

Un germà d’en John, l’Andrew, va ser trobat mort el 2014 a la seva casa de Los Angeles després de patir una hemorràgia estomacal per intoxicaci­ó de metamfetam­ina. I la mare de tots dos, l’Ann, va morir d’un atac al cor al setembre. “En John deixa enrere la seva filla, l’Ivy, a qui s’estimava sense mesura, i els seus germans Peter

i Billy. El seu germà Andrew va morir abans que en John. La mare d’en John, Ann Gilbert Getty, va morir aquest setembre”, explica asèpticame­nt la família en el comunicat.

La filla de John Gilbert Getty, l’Ivy, va compartir una commovedor­a publicació d’homenatge durant el cap de setmana amb diverses fotos en què apareixien junts. “El meu pare va ser l’home més genial que ha aterrat mai en aquest planeta, i jo sempre seré la filla més orgullosa”, va escriure.

No se saben gaires coses de la vida privada del difunt, més enllà que va anar canviant d’una mansió a la següent a Los Angeles i que era molt aficionat a la música. El que sí que se sap és que és un dels molts descendent­s de J. Paul Getty, tots ells hereus de l’àmplia fortuna del petrolier –es calcula que tindria un patrimoni d’uns 4.200 milions d’euros– i membres d’una família envoltada en el misteri i la tragèdia.

El fill petit del magnat va patir un tumor cerebral als 6 anys i va morir als 12, el 1958. Poc després el patriarca es va divorciar de la seva primera dona, la Teddy, que va explicar que el seu marit la renyava per les altes factures mèdiques d’aquest nen malalt. Un altre dels fills de Getty, en George, va morir per un presumpte suïcidi el 1973.

Aquell mateix any va ser segrestat a Roma un net del petrolier, J. Paul Getty III, de 16 anys. Davant la negativa de l’avi a pagar el rescat, els segrestado­rs li van tallar una orella i la van enviar a la família. Finalment van pagar els 3 milions de dòlars. J. Paul Getty III va sobreviure fins als 54 anys arrossegan­t addiccions a les drogues i inestabili­tat des que va patir un vessament cerebral als 20.

Alguns dels destacats superviven­ts d’aquesta família són Mark Getty, fundador de Getty Images, i Balthazar Getty, un actor i músic besnet del magnat. La col·lecció d’art del multimilio­nari petrolier també va servir de base per crear el Museu Getty a Los Angeles.

El net del magnat tenia 52 anys i deixa una filla; el 2014 se li va morir un germà, i al setembre, la mare

 ?? XARXES ?? Hereu a l’ombra No se saben gaires coses de la vida privada de John Gilbert Getty, més enllà que va anar canviant d’una mansió a la següent a Los Angeles i que era molt aficionat a la música
XARXES Hereu a l’ombra No se saben gaires coses de la vida privada de John Gilbert Getty, més enllà que va anar canviant d’una mansió a la següent a Los Angeles i que era molt aficionat a la música

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain