La Vanguardia (Català)

Atresmedia confia que el ‘rosco’ no tornarà a judici

Un jutge haurà de decidir els pròxims dies si prospera la demanda interposad­a per una societat holandesa

- FRANCESC PUIG

La propietat dels drets del rosco del concurs Pasapalabr­a torna a estar en un jutjat. Els pròxims dies un jutge haurà de decidir si porta a judici la demanda interposad­a per la societat holandesa MC&F contra Atresmedia i ITV per la popular prova de Pasapalabr­a, perquè es reconeguin els seus drets de propietat intel·lectual sobre la prova.

Fonts d’Atresmedia van assenyalar que confien plenament que no prosperarà aquesta demanda després que ahir tingués lloc al jutjat mercantil 8 de Barcelona una vista d’audiència prèvia en què la part demandant i la demandada van exposar les seves posicions abans que el magistrat decideixi si el litigi arriba finalment a judici.

La societat holandesa MC&F Broadcasti­ng Production and Distributi­on va presentar al jutjat mercantil una demanda perquè es reconeguin els seus drets de propietat intel·lectual sobre el rosco, la prova en què els concursant­s han d’encertar una paraula començada per cada lletra de l’abecedari a partir de les definicion­s.

A l’octubre el jutge va resoldre en una interlocut­òria que el programa Pasapalabr­a d’Antena 3 pogués continuar emetent l’última prova del programa fins que es resolgui el fons de la demanda, i va rebutjar aturarne l’emissió com havia demanat la societat holandesa.

El popular concurs ja havia estat objecte d’un altre litigi judicial que es va tancar l’octubre del 2019, després de nou anys als tribunals, quan el Suprem va obligar Telecinco a cancel·lar el concurs un cop que va perdre el litigi que mantenia amb la productora britànica ITV pels drets d’emissió. Després d’aquella resolució, Atresmedia va aconseguir el concurs, que des del maig d’aquest any emet a la seva graella presentat per Roberto Leal.

La sentència del Suprem que l’any passat va dirimir el litigi pels drets de Pasapalabr­a no va determinar si la prova del rosco és susceptibl­e de ser protegida per la propietat intel·lectual com a format autònom, un tema que ara s’ha convertit en l’objecte principal de la demanda presentada per MC&F.

En la vista prèvia d’ahir la defensa d’Atresmedia va argumentar que aquest procés judicial no ha de continuar, ja que el litigi ja el va resoldre el Suprem, que va sentenciar que la cadena britànica ITV era la propietàri­a dels drets del concurs. A més, la defensa va manifestar les sospites que els motius pels quals la societat holandesa no va participar en el procedimen­t judicial anterior va ser per una “estratègia pactada” amb Mediaset com a pretext per presentar una segona demanda, la que ara el magistrat dirimeix si porta a judici.

En canvi, la defensa de la societat holandesa va al·legar que aquesta segona demanda ha d’anar a judici perquè les seves “peticions, les pretension­s i les causes són diferents” de les plantejade­s a la primera, ja que aquella no incloïa el rosco en el procés judicial ni se’n feia menció.

‘Pasapalabr­a’ ja va ser objecte d’un altre litigi judicial que va obligar Telecinco a cancel·lar el concurs el 2019

 ?? ATRESMEDIA ?? Roberto Leal presenta actualment el concurs a Antena 3
ATRESMEDIA Roberto Leal presenta actualment el concurs a Antena 3

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain