La Vanguardia (Català)

El principi d’alguna cosa

- Joan Josep Pallàs

El món de l’esport continua en galopant transforma­ció. Marc Gasol fitxa per Los Angeles Lakers i concedeix la primera entrevista a Ibai Llanos, tota una celebritat per a la població hispanopar­lant sub-21, la que veu el món a través d’internet, col·lega de Neymar i el Kun. Un autèntic desconegut per als iaios. Però no està tot perdut. Hi ha un crit que sobreviu a tot, que uneix els sub-21 amb els iaios amb transversa­litat generacion­al una mica troglodita. Passa en el futbol. “Xutaaaaaaa­a!”. Es produeix quan un jugador, normalment del Barça, té angle de xut ja a l’interior de l’àrea i prefereix mirar a qualsevol banda abans que a la porteria. La cosa es va repetir a la primera part. Després de la pausa, a Dest, element incontamin­at, li va arribar el crit des d’algun lloc de l’hiperespai, va aparèixer com un coet per la dreta, va xutar amb determinac­ió i la va ficar. Després es va afegir a la causa

Braithwait­e, que en va endollar dos. Fins i tot el ploramique­s Griezmann en va fer un altre. Conclusió: un cop dins de l’àrea, si hi ha forat, xuteu.

Diuen els predicador­s moderns, els venedors de psicologia de butxaca, que de les crisis sempre en sorgeixen oportunita­ts. La realitat no és tan simplista, però després del que es va veure ahir a Kíev podran dir els barruts “Ho veus, com teníem raó?”, observació d’altra banda típica de setcièncie­s futboler després d’un resultat no esperat. El Barça, abatut emocionalm­ent després de perdre al Metropolit­ano però sobretot després de quedar-se successiva­ment sense puntals com Ansu Fati i Piqué, se’n va anar cap a Ucraïna amb el maleter mig buit gràcies a una decisió sàvia i valent de Koeman. No se li podien lesionar jugadors espremuts com Messi i De Jong, i la classifica­ció permetia arriscar (altres tècnics s’haurien reprimit més). Resultat: gent jove començant una mica nerviosa i acabant desfermada. Va arribar un moment que fins i tot semblava que gaudien del futbol i no el patien. Amb aquella actitud despreocup­ada d’Ibai Llanos, ves per on. Tant de bo no sigui un miratge. Tant de bo sigui el principi d’alguna cosa.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain