La Vanguardia (Català)

El central és de la Masia

El Barça intentarà fitxar Eric García al gener, mentre Mingueza convencia ahir a Kíev

- ANAÏS MARTÍ

El bon paper del debutant Òscar Mingueza, del filial, a Kíev va fer somriure Ronald Koeman, que guanya un central més per a la causa. Tot i això, tampoc no serà suficient per a una posició quantitati­vament debilitada. Amb la baixa de Gerard Piqué, la poca experiènci­a d’Araújo (que encara s’està recuperant de la lesió) i la poca confiança que té Koeman a recuperar Samuel Umtiti, reforçar la posició del central és prioritari. La situació econòmica del FC Barcelona és molt complexa. Però l’esportiva també.

És per això que la secretaria tècnica té molt clar l’objectiu. Després de fracassar en la primera temptativa a l’estiu, tornarà a intentar fitxar al gener el central de 19 anys del Manchester City Eric García. Als despatxos de la ciutat esportiva ja planegen l’estratègia a seguir. García queda lliure al juny i perceben que el City rebaixarà les pretension­s econòmique­s, ja que aquest mercat d’hivern és la seva última oportunita­t de poder treure rèdit econòmic pel de Martorell.

També tenen molt present que García es va quedar a les portes d’arribar al Camp Nou a l’estiu. Després de setmanes de negociacio­ns, la diferència econòmica l’últim dia del mercat de fitxatges va acabar sent mínima. Tot just dos milions van separar el jove central de 19 anys de poder arribar a Barcelona, ja que l’entitat citizen va arribar a proposar una contraofer­ta molt positiva per al club blaugrana: 10 milions d’euros fixos pel traspàs més 10 milions en variables de fàcil compliment.

Tot i això, el Barça no va acceptar-ho pel fàcil compliment d’aquelles variables. Per contra, va presentar una última ofensiva a una hora i mitja del tancament del mercat de 10 milions d’euros fixos i vuit en variables de difícil compliment (per exemple, guanyar la Champions). El City va declinar i García es va quedar a Manchester, on no té protagonis­me. Amb prou feines ha jugat 360 minuts en quatre partits. Aquestes lleus aparicions no són estranyes, ja que el club anglès va reforçar intensamen­t el centre de la defensa amb les arribades de Rúben Dias per 65 milions d’euros i Nathan Aké per 45. Tots dos es van

LA PERCEPCIÓ El Barça creu que el City rebaixarà les pretension­s econòmique­s, ja que Eric García queda lliure al juny

L’ESTRENA DE MINGUEZA Als 21 anys, el central de Santa Perpètua va debutar amb el primer equip i es va guanyar la felicitaci­ó de tots

afegir a una plantilla que ja comptava amb quatre centrals: Aymeric Laporte, John Stones i Philippe Sandler, a més de García.

Davant l’ostracisme que viu a Anglaterra, el de Martorell desitja més que mai tornar a Barcelona per ser la parella de ball de Lenglet substituin­t Piqué, amb el qual sempre se l’ha comparat.

El 2008 Eric García va ingressar a la FCB Escola, l’avantsala de la Masia. Després de dos anys preparants­e, va saltar al futbol formatiu. Va començar de benjamí i va passar per tots els equips inferiors, creixent amb jugadors potents com Take Kubo, Arnau Tenas o el mateix Ansu Fati. De caràcter exigent, sempre va ser el capità de tots els equips i sempre va lluir el dorsal 3, el mateix que Piqué. Temptat pel City, va marxar de Barcelona el 2017, quan era juvenil, coincidint amb una etapa on pocs del planter trepitjave­n el Camp Nou.

Mentre es cuina la seva arribada, Koeman ja sap que pot comptar amb un altre del planter: Òscar Mingueza (Santa Perpètua de Mogoda, 1999). Com Aleñá, Mingueza forma part d’aquells futboliste­s de la Masia que han passat per totes les categories inferiors, des del prebenjamí fins al Barça B.

El central va convèncer en el debut. Només d’acabar, es va guanyar la felicitaci­ó del segon de Koeman, Alfred Schreuder, mentre que Koeman també li va dedicar bones paraules: “Ha demostrat que podem comptar amb ell. Hi ha moltes possibilit­ats que jugui contra l’Osasuna”. Per la seva part, un emocionat Mingueza va agrair l’oportunita­t als micròfons de Barça TV: “Soc molt feliç. He treballat molt per arribar aquí. Debutar amb el Barça a la Champions i guanyant és un somni complert”, va confessar. Mingueza no és l’únic dels seus que juga a futbol. La seva germana, Ariadna Mingueza,es una migcampist­a de 17 anys que també brilla al filial del femení.

 ?? SERGEY DOLZHENKO / EFE ?? El central del Barça B, Òscar Mingueza, va debutar amb nota a la Champions contra el Dinamo de Kíev
SERGEY DOLZHENKO / EFE El central del Barça B, Òscar Mingueza, va debutar amb nota a la Champions contra el Dinamo de Kíev

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain