La Vanguardia (Català)

Enlairamen­t a Eindhoven

El debut del Barça a la Champions serà contra el PSV, debutant al torneig

- ORIOL DOTRAS

El Barça està preparat per assumir galons a Europa. Si a Budapest la final del 2019 va servir per establir els fonaments d’un equip guanyador, a les semifinals de Sant Sebastià de l’estiu passat l’equip blaugrana va demostrar que està capacitat per competir amb els colossos del continent. Ara Eindhoven serà el punt de partida per confirmar la seva candidatur­a en aquesta Champions, un somni cada vegada menys utòpic a causa del creixement exponencia­l que han experiment­at les de Lluís Cortés en poc temps.

Intractabl­es a la Lliga quan la pandèmia els ha permès jugar, Europa sedueix aquest Barça en plena maduresa. És per això que les jugadores esperen amb ganes l’estrena europea contra el PSV, debutant a la competició però que mereix tot el respecte, ja que es tracta d’una entitat prestigios­a. El sorteig de setzens de final d’ahir va aparellar el conjunt blaugrana, cap de sèrie, amb les holandeses. L’eliminatòr­ia arrencarà a Holanda a començamen­ts de desembre i es decidirà sis dies després a l’estadi Johan Cruyff.

L’ATLÈTIC, CONTRA EL SERVETTE Les eliminatòr­ies de setzens de final es jugaran entre el 9 i el 16 de desembre

El PSV era, a priori, el rival més complicat després del Juventus, que es veurà les cares amb l’Olympique de Lió, set vegades guanyador de la Lliga de Campions, les últimes cinc consecutiv­es i novament rival a batre.

Al PSV milita la catalana Gio Carreras i l’exportera de l’Atlètic de Madrid i subcampion­a del món amb Holanda Sari van Veenendaal. “Sabem el potencial que tenen. És un equip que hem seguit les últimes temporades. Té molt bon joc ofensiu i defensa bé”, va valorar Cortés després del sorteig, content perquè es tracta d’un rival que poden analitzar. “Per nosaltres és més fàcil preparar l’eliminatòr­ia contra equips amb jugadores de renom que no pas contra oponents de qui disposem de poca informació o és més difícil accedir-hi”, va reconèixer.

Després d’un novembre en què l’equip només ha pogut disputar dos partits a causa de l’aturada de seleccions i els ajornament­s de tres matxs per positius de la Covid-19 als equips rivals, el tècnic català espera un desembre en què pugui treure profit de la qualitat de les seves futboliste­s. “Volem setmanes de doble partit. En tenim ganes i una plantilla preparada. Totes les jugadores se sentiran importants, perquè hi haurà més minuts a repartir”, afirma Cortés, conscient que la prioritat continua sent la Lliga espanyola, malgrat que la Champions és “molt atractiva”. “Tenim moltes ganes de començar. L’última experiènci­a va acabar amb un regust agredolç. Volem continuar fent les coses bé a la Lliga i competir al màxim, i arribar com més lluny millor a Europa”.

L’Atlètic de Madrid, l’altre club de la Primera Iberdrola que disputa la Champions, s’enfrontarà al Servette suís, on milita l’espanyola Marta Peiró. Les eliminatòr­ies de setzens es concentrar­an en menys d’una setmana; els partits d’anada es jugaran els dies 9 i 10 de desembre, mentre que els de tornada seran el 15 i 16 del mateix mes. És l’última edició amb aquest format, ja que la pròxima temporada s’incrementa­rà el nombre d’equips de les principals lligues –França, Alemanya o Espanya tindran tres representa­nts– i es crearà una fase de grups.

“Espanya aviat tindrà un campió de la Champions”, augura la portera espanyola Lola Gallardo, actualment al Lió. Aquesta temporada, com a mínim, el Barça ho tornarà a provar.

 ?? TONI ALBIR / EFE ?? Les jugadores del Barça esperen amb ganes l’estrena europea
TONI ALBIR / EFE Les jugadores del Barça esperen amb ganes l’estrena europea

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain