La Vanguardia (Català)

Mobilitat no excloent

-

La mobilitat és una de les qüestions que més preocupen els ciutadans i que genera més ampli debat en aspectes com la crisi climàtica o la combinació entre els diferents sistemes de transport a les grans ciutats. Per La Vanguardia aquesta qüestió és també essencial i li dediquem una àmplia cobertura en les nostres edicions i especialme­nt al canal temàtic Moveo, que poden trobar al nostre web. Igual com la ciutadania està adquirint nous hàbits de transport com veiem diàriament amb l’auge de bicicletes i patinets, La Vanguardia s’ha adaptat amb Moveo a la nova realitat i ha transforma­t l’antiga secció de Motor per donar cabuda a tota aquesta mobilitat que ve. El mesurador oficial Comscore va registrar que 2.169.000 usuaris únics a tot Espanya hi van entrar al canal almenys una vegada a l’octubre per consultar-lo. L’adaptació de Moveo no s’ha fet per girar l’esquena al sector de l’automòbil, que continua sent un pilar de l’economia espanyola, sinó per ampliar la mirada als nous sistemes de transport. Queda clar que l’automoció necessita avui més ajudes que mai, com les que va anunciar dilluns la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que va prometre destinar en tres anys més de 10.000 milions d’euros procedents dels fons europeus.

L’objectiu de Moveo és obrir el ventall a totes les opcions que té la ciutadania per desplaçar-se amb la intenció de sumar i no pas de substituir. Per exemple, és un fet l’èxit de les bicicletes, que ha fet que nou milions d’espanyols confessin que la fan servir una vegada a la setmana, i gairebé 21 en tenen una a casa per a ús personal, segons dades de l’INE. Aquesta és una realitat que no es pot obviar i la tendència és que l’ús del vehicle privat a les grans ciutats es vagi reordenant, però això no significa que hagi de desaparèix­er.

Amb aquest ànim es van lliurar ahir a la nit els premis Moveo, que van valorar especialme­nt la innovació i la sostenibil­itat. El futur passa per una cohabitaci­ó de diversos sistemes de transport en què els usuaris puguin combinar-los com els vagi millor. L’objectiu final és pensar sempre en una mobilitat en positiu que no exclogui cap mitjà.

 ?? Jordi Juan
Director ??
Jordi Juan Director
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain