La Vanguardia (Català)

Sopars amb familiars propers, i més d’hora

- ANNA BUJ Roma. Correspons­al

De moment són només hipòtesis, però ja deixen entreveure que el Nadal a Itàlia serà polèmic. El Govern de Giuseppe Conte haurà d’anunciar les restriccio­ns durant les festes abans que expiri l’actual decret de mesures, el 3 de desembre. El que s’ha avançat fins al moment és que l’Executiu farà certes concession­s, però prioritzar­à la màxima de la prudència.

Es permetran els dinars, sopars i els retrobamen­ts familiars però es recomanarà que siguin només entre la família més estreta, fills, pares i parelles. Per a les famílies més nombroses demanen un nombre màxim de sis o vuit comensals per taula. Els desplaçame­nts entre regions es permetran només si són “estrictame­nt necessaris”. Es mantindran tancades les pistes d’esquí, però en canvi s’allargarà l’horari de les botigues, per evitar cues i aglomeraci­ons, i sembla que podran tancar a les 22 h. Tornaran a obrir els centres comercials durant el cap de setmana amb el mateix objectiu. Ara mateix el toc de queda a Itàlia és a les 22 h, i tot apunta que també serà posposat una o dues hores més, també per anar a missa, ha dit el ministre de Sanitat, Roberto Speranza. Potser hi haurà excepcions per a la Nit de Nadal i la nit de Cap d’Any.

Ahir van tornar a registrar-se 722 morts per la Covid-19 a Itàlia. “Molts italians no hi seran per Nadal. Amb 600 o 700 morts al dia, està fora de lloc parlar de grans sopars”, ha dit el ministre d’Assumptes Territoria­ls.

 ?? ALESSANDRO DI MARCO / EFE ?? Arbre de Nadal, ahir en una botiga de Torí
ALESSANDRO DI MARCO / EFE Arbre de Nadal, ahir en una botiga de Torí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain