La Vanguardia (Català)

Suècia limita contactes als “grups bombolla”

- NÚRIA VILA Malmö. Servei especial

“El que fem ara tindrà efecte en com celebrem les festes de Nadal, en qui estarà amb nosaltres”, va avisar diumenge el primer ministre suec, Stefan Löfven, en un inusual discurs en què va instar els ciutadans a socialitza­r només amb el nucli de convivènci­a o amb un “grup bombolla” d’un o dos amics. Des d’aquesta setmana es prohibeix la concentrac­ió de més de vuit persones en actes públics, la restricció més gran imposada a Suècia fins al moment i una regla que, segons Löfven, s’hauria de tenir en compte també en reunions privades.

Les recomanaci­ons s’allargaran com a mínim fins al 13 de desembre i s’espera que llavors el Govern introdueix­i noves mesures de cara a les festes nadalenque­s. L’objectiu és poder suavitzar-les, encara que la situació no dona motius d’esperança. La incidència acumulada supera els 600 nous casos per cent mil habitants i el nombre de pacients als hospitals s’ha multiplica­t per tres des de principis de mes. Les autoritats sanitàries preveuen que la pressió sobre el sistema sanitari continuarà creixent les properes tres setmanes.

A Dinamarca i Noruega –amb incidèncie­s més baixes, de 276 i 147– també s’han prolongat les mesures fins a mitjans de desembre, amb l’esperança de poder relaxar-les per Nadal. Les autoritats daneses recomanen un màxim de deu persones en trobades privades, mentre que el Govern noruec insta a reduir el contacte social al mínim indispensa­ble.

 ?? PPONTUS LUNDAHL / EFE ?? L’arqueisbe Ante Jackelen oficia missa a Uppsala per a vuit persones
PPONTUS LUNDAHL / EFE L’arqueisbe Ante Jackelen oficia missa a Uppsala per a vuit persones

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain