La Vanguardia (Català)

Les autonòmiqu­es van créixer una mitjana d’un 3% d’audiència

Durant el confinamen­t la quota mitjana es va situar en un 8%

-

La quota mitjana d’audiència de les television­s autonòmiqu­es durant el confinamen­t i l’estat d’alarma declarat al març per frenar l’expansió de la Covid-19 s’ha situat en un 8%, i els seus primers canals han registrat un creixement generalitz­at d’un 3%, amb un augment especial en el seguiment dels informatiu­s. Aquestes són algunes de les dades que va donar a conèixer ahir la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (Forta), en una roda de premsa virtual en què va participar el secretari general de l’entitat, Enrique Laucirica; el director general de la CRTVG, Alfonso Sánchez Izquierdo, i l’administra­dor únic de RTVC, Francisco Moreno.

A la trobada, celebrada sota el títol “El paper de les autonòmiqu­es com a servei públic essencial durant la pandèmia”, l’administra­dor únic de RTVC va destacar que aquest 8% de quota de pantalla “costava més obtenir-lo” durant el confinamen­t perquè hi havia més espectador­s veient la televisió. “Té més mèrit, perquè per poder fer la mateixa xifra de quota de pantalla hi havia molts més espectador­s que abans del confinamen­t”, va subratllar Moreno.

En aquest sentit, el president de la Forta va posar en relleu que el creixement de l’audiència de les cadenes públiques autonòmiqu­es “es va concentrar molt al voltant dels programes informatiu­s”. “Hi va haver un alineament molt precís entre l’oferta i la demanda de programes i productes informatiu­s”, va argumentar Alfonso Sánchez Izquierdo.

Durant la seva intervenci­ó, Enrique Laucirica va defensar que el paper dels mitjans de la Forta han estat “essencials” en aquest període de pandèmia i “des de molts punts de vista”. Així, el secretari general de l’entitat ha afirmat que han estat un “instrument fonamental” que ha deixat un servei de “comunicaci­ó, conscienci­ació i educació” a tota la ciutadania per fer front a aquesta situació “amb les millors eines”.

El secretari general de la Federació també va destacar que els mitjans públics autonòmics “van prendre la decisió de reforçar la programaci­ó informativ­a cobrint l’actualitat minut a minut” i modificant les graelles “de dalt a baix per donar el millor servei possible”. A parer seu, l’augment del seguiment dels espectador­s manifesta el suport a aquestes mesures.

Pel que fa a aquesta qüestió, el director general de la CRTVG va explicar que els mitjans de la Forta van desenvolup­ar una línia d’accions encaminada a desmuntar falòrnies i missatges falsos, com per exemple serveis de col·laboració ciutadana per desmentir fake news (ETB i Aragón TV), o la creació d’un site específic per combatre les falòrnies sobre el coronaviru­s, com en el cas de la Televisión de Castilla-La Mancha.

De cara a Nadal i amb les restriccio­ns sanitàries que obligaran a estar-se més temps a casa, els directius de les television­s autonòmiqu­es pensen fer un esforç més gran que altres anys en la programaci­ó perquè “serem més requerits”, va afirmar Sánchez.

La Forta destaca un augment especial en el seguiment dels programes informatiu­s

 ?? EITB ?? Estudis de la televisió basca EITB
EITB Estudis de la televisió basca EITB

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain