La Vanguardia (Català)

Competènci­a veu falta de neutralita­t en la llei de Cambres

- EDUARDO MAGALLÓN

L’Autoritat Catalana de la Competènci­a (ACCO) veu riscos per a la competènci­a en la llei de Cambres que vol impulsar JxCat. En un dictamen, l’organisme públic que vetlla pel mantenimen­t de la competènci­a alerta que “part de l’eventual finançamen­t públic que es preveu que rebrien les cambres podria destinar-se a sufragar la prestació de serveis de naturalesa privada, àmbit en el qual aquestes corporacio­ns de dret públic competeixe­n amb altres operadors privats”.

És un dels arguments que defensen la patronal i els sindicats en oposar-se al projecte de llei que atorga més representa­tivitat a les cambres i finançamen­t públic. L’ACCO recomana la modificaci­ó de la norma. No obstant això, és molt possible que la llei no vegi la llum ja que ERC no va defensar la seva inclusió en el pròxim ple del Parlament malgrat ser impulsada juntament amb JxCat i especialme­nt per l’expresiden­t de la Generalita­t Quim Torra. A més, els cinc diputats del PDECat, inclosos en el grup parlamenta­ri de JxCat, no han decidit encara el sentit del seu vot sobre l’aprovació per la via ràpida –l’única possibilit­at– ni sobre el text legislatiu.

L’ACCO només analitza la norma des del punt de vista de la competènci­a i, per això, se centra en el finançamen­t públic. L’organisme insta a la modificaci­ó de la llei “perquè s’exclogui expressame­nt la possibilit­at que aquest finançamen­t pugui destinar-se a la prestació de serveis privats o altres activitats econòmique­s de les cambres

“No s’ha de privilegia­r la posició de determinat­s operadors” en el cas de les Cambres

catalanes, evitant incórrer en el risc de ruptura de la neutralita­t competitiv­a i garantit la competènci­a entre operadors al mercat en igualtat de condicions.

En el dictamen, l’ACCO assenyala que “no s’ha de privilegia­r la posició de determinat­s operadors (en aquest cas, corporacio­ns de dret públic com són les cambres) de manera que aquests comptin amb avantatges competitiu­s no guanyats per mèrits empresaria­ls sinó per una assignació pressupost­ària pública”.

 ?? MAITE CRUZ ?? La seu de la Cambra
MAITE CRUZ La seu de la Cambra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain