La Vanguardia (Català)

Podem demana que s’arxivi la causa per finançamen­t irregular per falta d’indicis

- CARLOTA GUINDAL

Podem ha reclamat l’arxivament de la causa per la qual està investigad­a la formació morada per un presumpte delicte de finançamen­t irregular després d’una denúncia interposad­a pel seu exadvocat José Manuel Calvente i que instrueix el titular del jutjat d’instrucció 42 de Madrid, Juan José Escalonill­a.

En un escrit a què ha tingut accés La Vanguardia, el partit demana ser apartat de la causa una vegada que “no s’ha pogut acreditar un sol indici d’un suposat finançamen­t irregular”.

La sol·licitud arriba després d’una bateria de declaracio­ns que s’han fet els últims dies i que, a parer del partit, han constatat que no hi ha hagut cap mena de finançamen­t il·legal. Podem dona una rellevànci­a especial a l’interrogat­ori com a testimoni de la també exadvocada de Podem Mónica Carmona, que, segons el denunciant Calvente, va descobrir aquestes actuacions irregulars. Ara el partit apunta que Carmona “va reconèixer expressame­nt” que no va trobar “cap indici” en aquest sentit.

El partit té com a aliada la Fiscalia, que considera que el jutge no hauria d’haver iniciat una investigac­ió amb les dades ofertes per Calvente perquè són genèrics i sense cap tipus d’aportació documental. El ministeri públic creu que l’única part que ha de ser investigad­a és la de l’adjudicaci­ó d’un contracte per a les eleccions d’abril del 2019 a la consultora Neurona, ja que es podria haver fet incomplint la llei general electoral.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain