La Vanguardia (Català)

Sala Barcelona torna al castell de Montjuïc amb The New Raemon

- E. LINÉS / M. CHAVARRÍA

El cicle de concerts Sala Barcelona torna avui al seu emplaçamen­t del castell de Montjuïc, interrompu­t a conseqüènc­ia de les mesures decretades per la Generalita­t per combatre la pandèmia. I ho fa aquest vespre (20 h) amb l’actuació de The New Raemon –projecte liderat per Ramón Rodríguez–, que presentarà en acústic el seu nou àlbum Coplas del andar torcido.

Els concerts d’aquest cicle, que va néixer a l’estiu per reactivar l’escena musical de la ciutat i que estan organitzat­s per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc) i l’Ajuntament de Barcelona, continuara­n aquest cap de setmana amb les actuacions de Joe Crepúsculo, que presentarà Supercrepu­s II en format banda, i amb Cabiria com a telonera (demà, 19 h), i amb Guadalupe Plata (diumenge, 19 h).

Tots els concerts es faran a l’aire lliure al pati d’armes del castell, amb el públic assegut i respectant distàncies i altres mesures de seguretat. Com que és en cap de setmana, només hi podran assistir aficionats residents a Barcelona ciutat.

La música clàssica també torna als seus espais naturals amb el tradiciona­l Messies de Händel. És el cas de l’Orquestra Barroca Catalana, que després d’haver hagut de suspendre dos concerts a la primavera i el primer que tenien previst aquesta tardor, demà celebren, per fi, amb un gran esforç econòmic i artístic, el segon concert de la VI temporada de Música Antiga a l’església de Sant Felip Neri de Barcelona. Titulat

El triangle italià, el programa en què participa el contrateno­r sevillà Gabriel Díaz i que dirigeix la concertino Farran Sylvan James és un viatge de Nàpols a Roma i Venècia amb els Concerto Grosso d’Avison i el de Corelli; el Salve Regina de Porpora, i el Nisi Dominus de Vivaldi.

A més, aquest conjunt nascut el 1993 per abordar el repertori dels segles XVII i XVIII, anuncia juntament amb el Cor Madrigal un Messies de Händel a la mateixa església el 27 de desembre. Dirigit per Pere Lluís Biosca i en les veus solistes de Marta Matheu, Roger Padullés i Pau Bordas, serà en versió de 80 minuts sense pausa per la Covid-19.

Aquest cap de setmana, a més, hi ha doble presència de produccion­s d’Amics de l’Òpera de Sabadell. Avui i diumenge s’estrena a la Faràndula, en les veus de Toni Marsol i Maribel Ortega, la versió en concert del Macbeth, de Verdi, que Mirna Lacambra, alma mater d’Òpera a Catalunya, tira endavant malgrat les restriccio­ns. I demà es veu al Palau de la Música Catalana (18.30 h) La flauta màgica de Mozart, també per la Simfònica del Vallès i amb veus extraordin­àries com la de Serena Sáenz i Sara Blanch.

L’Orquestra Barroca Catalana actua demà a Sant Felip Neri i anuncia un ‘Messies’ de Händel en versió Covid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain