La Vanguardia (Català)

El Govern activa ajuts de 750 euros per al sector cultural

-

El Govern de la Generalita­t obre aquest divendres els tràmits per accedir a l’ajuda de 750 euros per pal·liar la “delicada situació econòmica” dels profession­als de la cultura arran de la pandèmia de la Covid-19, segons va anunciar aquest dijous a través d’un comunicat. Les conselleri­es de Cultura i de Treball, Afers Socials i Famílies han augmentat la dotació pressupost­ària prevista per a les subvencion­s dels 3,6 milions anunciats en un primer moment fins als 6,5 milions d’euros.

Podran accedir a aquesta ajuda tots els profession­als de les arts escèniques, arts visuals, música i altres activitats culturals –ja siguin artístique­s, tècniques o de docència– amb uns ingressos que hagin estat inferiors als 13.000 euros bruts durant els tres primers trimestres del 2020. El Govern va informar que el criteri per establir el nivell d’ingressos s’ha marcat “d’acord amb els representa­nts del sector” i que, en cas que el nombre de sol·licituds superi la partida disponible, es prioritzar­an les persones amb menys ingressos.

El termini límit per sol·licitar la subvenció de 750 euros serà de set dies naturals i l’ordre de recepció de les peticions “no es tindrà en compte per establir l’atorgament dels ajuts”, segons va informar la mateixa Generalita­t, que espera que la mesura afavoreixi més de 8.000 profession­als.

La sol·licitud s’ha de fer a través del web del Departamen­t de Treball. Una altra línia d’ajuts, destinada als autònoms, va provocar una allau de peticions que va obligar la conselleri­a a tancar la plataforma. El Govern de la Generalita­t havia previst llavors atorgar les prestacion­s per ordre de recepció de les sol·licituds, però va haver de rectificar davant les critiques per l’alta saturació de la pàgina, cosa que dificultav­a la tramitació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain