La Vanguardia (Català)

“Camp Nou Leo Messi”

Rousaud vol que l’estadi porti el nom del crac i intentarà que torni Neymar

- CARLES RUIPÉREZ

Les presentaci­ons han de ser efectistes i efectives. I Emili Rousaud, que va ser un directiu de perfil baix i un vicepresid­ent breu, s’està especialit­zant a ser un home de titulars impactants. A l’abril se’n va anar del club amb la insinuació que algú havia ficat la mà a la caixa al cas del Barçagate i ahir va presentar la precandida­tura a la presidènci­a del Barça a la Pedrera amb dues propostes molt vistoses. La primera és que la seva candidatur­a ja treballa perquè torni el brasiler Neymar. No el 2021 sinó el 2022, quan se li acaba el contracte amb el PSG. “El fitxatge de Neymar ara és inassumibl­e”, afirma des del punt de vista econòmic. La segona idea és que vol convocar un referèndum perquè el Camp Nou es digui Leo Messi.

L’exvicepres­ident institucio­nal considera que la prioritat actual ha de ser reconstrui­r el projecte esportiu. Rousaud opina que és el moment de girar full després de l’últim any i mig i situa l’inici de la decadència del mandat de Josep Maria Bartomeu en el 4-0 d’Anfield. “Per a mi, la nit de Liverpool va ser tristíssim­a. Llavors s’haurien d’haver pres decisions que no es van prendre”, assenyala. Per això ara treu pit per haver dimitit i haver estat un directiu amb opinió pròpia. “Jo vaig dimitir perquè els valors del Barça es van trair al Barçagate. A més jo presidia la comissió d’adjudicaci­ons. No em semblava admissible el que va passar. Hauria pogut quedar-me per ser el candidat continuist­a i no ho vaig fer. He discrepat de decisions de la junta i en alguns casos creant tensions”. I en va posar un parell d’exemples. “Jo vaig votar en contra de condemnar penalment el club i a l’última acta es diu que jo considerav­a que la rebaixa de sous era insuficien­t”, va descobrir.

L’objectiu que es marca Rousaud és “en dos anys tornar a tenir el millor equip de la Lliga i estar entre els tres favorits a la Champions”. I ho raona. “Amb un equip campió es recuperen ingressos. El triple repte és refer l’equip per refer l’economia i refer el club”, sintetitza.

I en aquest full de ruta, a diferència del que opina Víctor Font, és on sí que apareix Neymar. “Volem portar dos jugadors top. Si retira les demandes contra el club, la nostra candidatur­a ja està treballant en el retorn de Neymar. L’altre nom no deixarà indiferent a ningú”, anuncia.

Això sí, Rousaud aclareix que el retorn de Neymar no seria el pròxim estiu. “El fitxatge de Neymar ara és inassumibl­e. Si ve al final del seu contracte, no s’ha de pagar traspàs. Per això, he parlat d’una reconstruc­ció

EMILI ROUSAUD

“El fitxatge de Neymar ara és inassumibl­e, però si ve al final del contracte no s’ha de pagar traspàs; ja hem contactat amb el seu entorn”

“Ens hem reunit gairebé amb tothom i en les converses no era una condició sine qua non liderar nosaltres la candidatur­a”

en dos anys”. I és que una de les claus del seu projecte és reforçar-se amb futboliste­s que quedin lliures. Per això, el líder d’Els millors, al Barça! també ha contactat amb el que “segurament és el millor director esportiu del món”.

El segon gran anunci va ser el d’un referèndum entre els socis per batejar el Camp Nou amb el nom de Messi. “Vull anunciar que si guanyem proposarem, prèvia consulta per referèndum, que l’estadi es passi a dir Camp Nou Leo Messi. El vincle de Messi amb el Barça és indestruct­ible i seria un homenatge en vida posar-li el seu nom a l’estadi”, destaca. A més, Rousaud considera que aquesta nova nomenclatu­ra atraurà marques comercials per posar cognom a l’estadi per emprendre l’Espai Barça.

Rousaud no és un gran parabòlic del futbol. Ahir va confondre el Racing de Avellaneda amb “l’Atlètic de Avellaneda” (sic). Tot i això, el fundador de Factor Energia no creu que el guanyador de les eleccions hagi de ser un gran coneixedor del futbol sinó més aviat un gestor, per les conseqüènc­ies econòmique­s de la pandèmia. “El president de Gas Natural no és un expert en les molècules de gas sinó un bon gestor. Ser un president que sàpiga de futbol no és imprescind­ible en aquest moment”. Finalment, el precandida­t no es tanca la porta a algun pacte electoral. De fet, ja ha tingut reunions amb altres presidenci­ables, gairebé tots. “En les converses que hem tingut no era una condició sine qua non ser nosaltres qui lideréssim la candidatur­a”.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Emili Rousaud va presentar ahir la precandida­tura a la Pedrera, a Barcelona
ÀLEX GARCIA Emili Rousaud va presentar ahir la precandida­tura a la Pedrera, a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain