La Vanguardia (Català)

Malson a Leganés

L’Espanyol perd a Madrid el liderat i moltes de les seves virtuts d’aquesta temporada

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Adeu al liderat. També al bon futbol i a la tan lloada solvència defensiva. L’Espanyol va perdre a Leganés un bon grapat de les seves virtuts en un vespre de malson, que el desplaça dels llocs d’ascens de manera brusca. Van reaparèixe­r fantasmes del passat i va acabar sent superat per un dels seus principals rivals per pujar. Els errors propis van tornar a penalitzar de manera greu i va haver de jugar amb deu 50 minuts. Borja Bastón i Arnaiz van liquidar el partit amb dos gols. Un punt dels últims nou provoquen la primera crisi perica a Segona.

L’Espanyol va ser a Leganés un equip més auster que habitualme­nt. El canvi de posició de Darder, avançat per donar cabuda l’onze a Mérida, va fer desaparèix­er el d’Artà de la zona d’influència i, sense ell, els de Moreno van ser un mar de dubtes. Sense timó a què agafar-se, els titubejos, les imprecisio­ns i les insegureta­ts van ser constants amb pilota. A estones van aparèixer fantasmes del passat, amb errors individual­s inacceptab­les en posicions decisives.

Va col·laborar en el desastre un Leganés imponent, que va tornar a demostrar que no només és candidat a l’ascens, sinó també al títol. L’equip madrileny va exhibir una fogositat en totes les accions que va acovardir d’inici els blanc-i-blaus. Cada pèrdua seria penalitzad­a quirúrgica­ment a la contra pels de Martí, liderats per José Arnaiz. L’única ocasió dels de Moreno abans que arribés el desastre va ser un xut de falta d’Embarba que va marxar al travesser.

Però al caire del descans va arribar la jugada que canviaria el partit. David López, desbordat en massa ocasions, va tornar a fracassar amb la pilota als peus. Va recuperar Rubén Pardo i va habilitar Borja Bastón, que va batre Diego López tot corrent. Només tres minuts després, Miguelón no va aconseguir refusar sent l’últim home, va fer caure Sabin Merino i va acabar camí dels vestuaris. El cop de gràcia va arribar en la represa, quan Arnaiz va aprofitar un mal refús de Calero per fer el segon.

L’Espanyol ja està en ple sotrac. Toca reconstrui­r una confiança que torna feta miques de Madrid. L’atapeït calendari podria ser el millor aliat. Un Saragossa en caiguda lliure podria pagar els plats trencats aquest diumenge vinent a Cornellà.

 ?? EP ?? David López es lamenta per un dels gols encaixats a Leganés
EP David López es lamenta per un dels gols encaixats a Leganés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain