La Vanguardia (Català)

L’ocupació com a indicador avançat

-

El volum de contractes que han efectuat les empreses de cara a reforçar les seves plantilles durant el black friday i el ciberdillu­ns pot servir com a indicador avançat per saber a qui els anirà millor o pitjor en aquesta cursa per recuperar les vendes.

Atenent les dades publicades per l’empresa de recursos humans Randstad, durant aquestes dates clau per al consum es generaran al voltant de 27.430 contractac­ions, la qual cosa suposa un 5,4% menys que l’any passat. És a dir, com apunten des del comerç, encara que serà un bon any no arribarà a nivells de l’anterior.

Una altra de les dades d’ocupació que permet entreveure qui poden ser els principals guanyadors de la marató de compres dels propers dies és que el 62,8% dels contractes els realitzara­n empreses de logística. Mentre que el sector del lliurament de paqueteria ha incrementa­t un 9,5% les contractac­ions, al comerç han caigut un 23,1%.

Per zones geogràfiqu­es, el descens de contractes és generalitz­at, per bé que a la Regió de Múrcia, Castella-la Manxa, Catalunya i la Comunitat Valenciana registren els descensos menys acusats, tots inferiors al 3%. Per la seva part, Andalusia, amb una caiguda del 8,6%, serà la comunitat on es creïn menys llocs de treball, seguida d’Extremadur­a i Navarra. No obstant això, en termes absoluts, Andalusia (4.710), Catalunya (4.540), la Comunitat de Madrid (3.910) i la Comunitat Valenciana (3.600) registrara­n els volums més grans. De fet, la suma d’aquestes quatre autonomies suposa el 61,1% de tots els contractes que es firmaran al llarg de la campanya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain