La Vanguardia (Català)

La Fiscalia obre diligèncie­s per les cites del SEPE

- EDUARDO MAGALLÓN

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha rebut la denúncia del Servei Públic d’Ocupació (SEPE) sobre la venda de cites per resoldre assumptes a les seves oficines. La Fiscalia ha iniciat les diligèncie­s d’investigac­ió.

Fa dues setmanes, el SEPE –dependent del Ministeri de Treball– va detectar la venda de cites després que el sindicat USO en denunciés la pràctica. L’organitzac­ió de treballado­rs va assegurar que la venda l’efectuaven “màfies” mitjançant sistemes informàtic­s a causa de la dificultat de poder accedir a cites de manera normal pel col·lapse del sistema públic d’ocupació a la província de Barcelona per l’allau d’expedients en tramitació.

L’USO va tenir coneixemen­t a través dels seus delegats sindicals de la venda de cites per entre 40 i 90 euros en oficines de Barcelona, Manresa, Pineda, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola. Segons el sindicat, les màfies operen amb un programa informàtic que contínuame­nt està sol·licitant cites al SEPE. Quan se n’allibera una, la cacen i la posen a la venda.

La pràctica denunciada per USO s’assembla a la que es produeix en altres serveis públics amb alta demanda i que van amb cita prèvia, com els relacionat­s amb els permisos d’estrangeri­a.

La revenda de cites és una conseqüènc­ia de la tensió que pateix el SEPE pels ERTO (expedients de regulació temporal d’ocupació). Al llarg d’aquest mes al SEPE de Barcelona es va acumular un retard de més de 90 dies, mentre que abans de la pandèmia el retard habitual per a un expedient era d’entre dos i tres dies. Fonts del Ministeri de Treball insisteixe­n que no existeix un retard generalitz­at.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain