La Vanguardia (Català)

Disney acomiada 32.000 persones per la crisi dels parcs temàtics

-

Amb la pandèmia hi ha cada vegada menys espai per a les faules i les fantasies. La crua realitat s’imposa. El colós multimèdia de l’entretenim­ent Walt Disney acomiadarà 32.000 treballado­rs a causa de la crisi causada per la Covid-19, que va obligar al tancament d’alguns dels seus parcs temàtics pel temor de contagis de coronaviru­s. L’ajust de plantilla tindrà lloc a la primera meitat del pròxim exercici.

En realitat la xifra ja inclou els 28.000 acomiadame­nts que es van anunciar el passat mes de setembre per als parcs dels EUA, però la segona onada del virus ha obligat la companyia a posar en marxa un pla encara més dur.

De fet, en una presentaci­ó de la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units l’empresa va advertir que podria ser que els acomiadame­nts massius no fossin suficients i va avisar que podria prendre mesures addicional­s, com reduir o cancel·lar pagaments als plans de jubilació o no donar dividends als accioniste­s.

El gegant de l’entretenim­ent dona feina a prop de 223.000 persones, de les quals unes 100.000 depenen directamen­t del seu departamen­t de Parcs Recreatius, Producció i Experiènci­es, que té instal·lacions a Orlando, Los Angeles,

París, Tòquio, Xangai i

Hong Kong.

Aquests parcs temàtics van estar tancats entre març i maig, encara que els asiàtics i el de Florida van poder reobrir amb mesures sanitàries per als seus visitants i empleats.

Tot i això, el Disneyland de Califòrnia haurà de seguir tancat almenys fins a finals d’any i el de París va haver de tancar de nou a l’octubre a causa de les noves mesures de restricció preses pel Govern francès per aturar l’ascens imparable dels casos de Covid-19 al país.

Arran d’aquesta cadena de tancaments, la firma va reportar unes pèrdues de prop de 600 milions de dòlars en el seu quart trimestre fiscal, després que aquesta divisió, que inclou la companyia de creuers Disney (que també està tancada), patís uns números vermells de 1.100 milions.

Disney preveu que “l’impacte net de la Covid-19 sobre els ingressos operaciona­ls” el seu any fiscal assoleixi els 7.400 milions de dòlars, dels quals 6.900 milions venen justament de les activitats dels seus parcs temàtics. “Amb la durada desconegud­a de la pandèmia i encara per determinar el moment de la reobertura gradual de certs negocis, no és possible estimar amb precisió l’impacte en les nostres operacions en trimestres futurs”, va dir la companyia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain