La Vanguardia (Català)

Pimec fitxa Ginesta, ex-número dos de la Conselleri­a de Treball

-

La patronal catalana Pimec ha fitxat Josep Ginesta, qui va ser cessat la setmana passada com a secretari de Treball de la Generalita­t, com a nou director de l’àrea de treball de l’entitat. Ginesta va sortir del departamen­t com a conseqüènc­ia del fracàs que va representa­r l’assignació dels ajuts als autònoms, que va provocar crítiques des del col·lectiu i des de l’oposició. El mateix vicepresid­ent Pere Aragonès va demanar disculpes pels errors comesos.

Ginesta té una àmplia trajectòri­a en l’àmbit del treball, les relacions laborals i les polítiques d’ocupació, tant en el vessant profession­al com en l’acadèmic. S’incorpora ara a la patronal de les pimes catalanes, Pimec, amb l’objectiu de “reforçar organitzat­ivament” la institució en el camp de les relacions laborals, les polítiques actives d’ocupació i la presència en la negociació col·lectiva.

El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, va destacar en un comunicat que Ginesta assumirà la direcció actual “amb l’encàrrec de projectar una mirada àmplia sobre tots els vessants del món del treball dins de l’entitat”. L’exsecretar­i general de Treball s’encarregar­à de la negociació de convenis col·lectius, el consell de relacions laborals o la comissió de riscos. “Afronto aquest repte amb agraïment i em poso al servei d’allò que permetrà superar el malson de la crisi sanitària”, va declarar Ginesta, que va subratllar que d’aquest trasbals només en sortirem “si mantenim vives el major nombre d’empreses i preservem el teixit productiu”. Ginesta també es va fixar com a repte “la transforma­ció del diàleg i la concertaci­ó social a Catalunya”, així com l’“avenç del marc català de relacions laborals”.

Ginesta s’incorpora a Pimec després que Elena de la Campa, fins ara directora de Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva, deixés el càrrec per iniciar un nou projecte profession­al.

 ?? WIKIPEDIA ?? Josep Ginesta
WIKIPEDIA Josep Ginesta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain