La Vanguardia (Català)

Seat prova a Martorell els nous motors del grup VW

Nou laboratori capdavante­r amb una inversió de 30 milions

- DOLORS ÁLVAREZ

Seat va anunciar ahir que ha posat en funcioname­nt el centre de proves de motors més avançat del sud d’Europa, després de culminar una inversió de 30 milions d’euros en els últims cinc anys. El nou centre, en el qual treballen 200 persones, efectuarà les proves mecàniques per a gran part dels nous motors de les diferents marques del grup Volkswagen, tret dels camions.

Les noves instal·lacions inclouen nou bancs multienerg­ia, que permeten realitzar diferents tipus de proves amb motors de combustió interna, elèctrics, híbrids i de gas natural comprimit (GNC), amb l’objectiu de garantir que compleixen amb els requisits de qualitat, emissions de diòxid de carboni (CO2), prestacion­s i durabilita­t compromese­s durant tot el seu cicle de vida, segons va informar la companyia.

El més significat­iu és que està preparat per fer tests amb una cambra climàtica on es poden simular condicions meteorològ­iques extremes amb temperatup­er res de fins a 65 graus i de -40 i amb una altitud de fins a 5.000 metres.

A més, disposa d’una torre automatitz­ada amb capacitat per a 27 vehicles, que els manté a una temperatur­a estable de 23 graus, la qual cosa garanteix que es trobin en un estat òptim per fer-los les proves.

“Aquest projecte consolida la posició de Seat com una de les instal·lacions per a desenvolup­ament de vehicles més avançades d’Europa. Les noves instal·lacions de motors, i la gran capacitat tècnica dels equips, permeten posar a prova els nous motors i calibrar-los durant la fase de desenvolup­ament per tal de garantir unes prestacion­s òptimes, tant per a Seat i Cupra com a diferents marques del grup Volkswagen”, va destacar el vicepresid­ent de recerca i desenvolup­ament de Seat, Werner Tietz.

A més d’aquest centre de desenvolup­ament de motors, i en consonànci­a amb l’objectiu d’electrific­ació de la gamma, Seat també ha començat a construir a Martorell el futur Test Center Energy (TCE), el nou laboratori de bateries de l’automobilí­stica. Al nou centre, que ha suposat una inversió de més de 7 milions d’euros, es desenvolup­aran i provaran diversos sistemes d’energia destinats a vehicles elèctrics i híbrids.

La construcci­ó del TCE està inclosa en el pla d’inversions de 5.000 milions d’euros anunciat per la companyia, i està previst que estigui finalitzad­a l’abril del 2021. Serà un espai de 1.500 metres quadrats que inclourà diferents zones d’assaig per a la validació de mòduls de cel·les amb tecnologia liti-ió, bateries de mitjana i alta tensió, així com diferents carregador­s utilitzats en tota la gamma de vehicles electrific­ats.

Una cambra permetrà provar les prestacion­s en condicions climatològ­iques extremes

 ?? LV ?? Una de les zones de prova del nou laboratori
LV Una de les zones de prova del nou laboratori
 ?? LV ?? Lucía Méndez-Bonito, consellera delegada de B&B a la Península
LV Lucía Méndez-Bonito, consellera delegada de B&B a la Península

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain