La Vanguardia (Català)

Un altre gol de Koeman

-

En un país on la pandèmia està enviant milers de ciutadans a la ruïna i on el Govern central prova d’alleujar amb ERTO i tota classe de subsidis una situació laboral que podria ser explosiva no tenia cap sentit que els futboliste­s d’elit del Barça es neguessin a rebaixar-se els salaris. La comissió gestora que presideix Carles Tusquets va aconseguir ahir un principi d’acord que suposa un ajust salarial de 122 milions d’euros en retribucio­ns fixes i un diferiment d’altres ingressos variables de 50 milions més.

El missatge que envien els jugadors del Barça a la ciutadania, com ja han fet els membres d’altres plantilles de LaLiga, és molt positiu de cara a la conscienci­ació general de la greu crisi que s’acosta. L’anestèsia que suposa els ajuts de l’Executiu no permet conèixer amb exactitud la magnitud de la catàstrofe que suposa la caiguda que està patint el PIB espanyol. Els cracs del món del futbol, doncs, no fan una altra cosa que assumir la seva part de sacrifici com ho estan fent tants i tants empleats a tot Espanya. El glamurós món del futbol està vivint una crisi sense precedents per culpa de la falta d’aficionats als estadis, que també acaba influint en les caigudes d’audiència de les television­s. L’absència de públic és letal per a l’espectacle.

Cal felicitar Tusquets i els membres de la comissió gestora perquè no deu haver estat fàcil aconseguir aquests acords tenint en compte que estan de pas i que alguns jugadors pretenien esperar l’arribada del nou president que serà escollit pels socis barcelonis­tes el 24 de gener. Per aconseguir-ho, la gestora ha comptat amb el suport de l’entrenador Ronald Koeman, que no només va predicar amb l’exemple rebaixant-se el salari, sinó que va ser decisiu per convèncer els jugadors. Ja veurem quin acabarà sent el futur de l’heroi de Wembley a can Barça, perquè tot dependrà de si entra o no la piloteta, però ha quedat clar que la seva decisiva intervenci­ó en aquest acord ja l’ha fet mereixedor del reconeixem­ent dels culers. Koeman parla amb la mateixa claredat i contundènc­ia amb què colpejava la pilota i això és molt d’agrair en un moment en què la hipocresia i la falta d’implicació imperen als vestidors.

 ?? Jordi Juan
Director ??
Jordi Juan Director
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain