La Vanguardia (Català)

Isabel Suqué

Pres. Fundació Castell Peralada

- MARICEL CHAVARRÍA

La Fundació Castell de Peralada manté la continuïta­t del premi Carmen Mateu per a joves artistes europeus que va impulsar l’any passat en memòria de la mecenes desaparegu­da l’any 2018. Aquesta vegada convoca joves compositor­s d’òpera.

La Fundació Castell de Peralada ha obert la convocatòr­ia del II Carmen Mateu Young Artist Award, al qual poden optar joves compositor­s d’òpera europeus o que resideixin a Europa i no superin els 36 anys. El guardó que honra la memòria de la mecenes i fundadora del festival empordanès, desaparegu­da el 2018, està dotat amb 30.000 euros que el 2019 van recaure en una intèrpret de la dansa: la primera solista del Mariinski Maria Khoreva, que els ha destinat a elaborar i publicar un mètode formatiu de ballet.

La presidenta de la fundació, Isabel Suqué, i el director del festival de Peralada i vicepresid­ent del jurat, Oriol Aguilà, van presentar ahir les bases d’aquesta segona edició dedicada a l’òpera en l’especialit­at de composició. El termini de recepció de candidatur­es s’acaba el 28 de febrer i el veredicte es donarà a conèixer a la primavera, quan, si la pandèmia ho permet, Khoreva vindrà a recollir el guardó, una flor d’esmalt de Santi Moix. El jurat, format per la compositor­a Raquel GarcíaTomá­s; el director artístic del Real, Joan Matabosch; el director musical del Liceu, Josep Pons, i la mezzo i compositor­a mexicana Diana Syrse, escollirà entre 12 finalistes selecciona­ts per un comitè d’experts. Els 30.000 euros es rebran en concepte d’encàrrec d’una nova òpera de cambra que estrenarà Peralada el 2023 en coproducci­ó amb el Liceu i el Real.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain