La Vanguardia (Català)

Trapero remodela la cúpula dels Mossos i situa López de número dos

- SABADELL

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha remodelat la cúpula de la policia catalana dues setmanes després d’haver recuperat el seu càrrec de comissari en cap, a què va tornar després de ser absolt a l’Audiència Nacional.

Qui el va substituir al capdavant del cos quan va ser destituït pel Govern central mitjançant l’aplicació del 155, el comissari Ferran López, serà el seu segon de bord. López va acompanyar el major en les sessions del judici a Madrid, una mostra de lleialtat. Ja en el passat s’havia convertit en la seva mà dreta, en un col·laborador fidel i fins i tot en un confident.

A més a més, Trapero incorporar­à a la direcció operativa els comissaris Miquel Esquius –que va reemplaçar López com a cap dels Mossos quan es va constituir el Govern de Quim Torra i va liderar els agents durant onze mesos– i Joan Carles Molinero.

Eduard Sallent, últim comissari en cap de la policia de la Generalita­t abans de la tornada del major, durant més d’un any, passarà a dirigir els Mossos a la regió metropolit­ana sud a petició pròpia, segons es va detallar ahir en un comunicat emès pel cos policial.

D’altra banda, el comissari David Boneta continuarà al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinaci­ó Territoria­l, i el comissari Rafel Comes assumirà les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinaci­ó Central.

A més, per primera vegada una dona, la comissària Marta Fernández, encapçalar­à la Comissaria General d’Investigac­ió Criminal. Més enllà de la remodelaci­ó en l’estructura superior, també hi ha hagut diversos nomenament­s i canvis en els comandamen­ts dels uniformats.

Fa uns dies el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va demanar en un acte a Sabadell, al complex dels Mossos a Egara, que comencés una nova etapa “des de zero” aprofitant la restitució de Trapero.

“El que hem de fer és deixar de mirar pel retrovisor; mirar endavant, només endavant”, va dir.

Els canvis en la jerarquia policial es van fer públics ahir al vespre, després que el comissari en cap dels Mossos hagués estat a

Madrid al matí per, a petició pròpia, reunir-se amb el director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, el tinent general Pablo Salas. Els pròxims dies farà el mateix amb el de la Policia Nacional, el comissari principal José Ángel González. Dies enrere va comunicar oficialmen­t el seu retorn als responsabl­es dels cossos policials de l’Estat a Catalunya.

La reunió de Trapero amb l’institut armat es va produir just dues setmanes després de la seva restitució. Fonts de la policia catalana emmarquen la trobada d’ahir en la normalitat institucio­nal entre cossos policials.

En el seu primer acte públic com a comissari en cap, al complex d’Egara a Sabadell, el major Trapero ja va retre compte dels seus plans i va revelar que volia visitar els comandamen­ts policials, a més dels representa­nts dels estaments judicials, com més aviat millor.

 ?? XAVIER CERVERA ?? López i Trapero a les Corts
XAVIER CERVERA López i Trapero a les Corts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain