La Vanguardia (Català)

Un autèntic privilegi

Gaig a la Torre del Remei, la Cerdanya a taula

-

Carles Gaig sempre ha gaudit cuinant, l’hem conegut així. Davant dels fogons s’ho passa d’allò més be. S’estima la cuina i, a més a més, el captiva el paisatge de la Cerdanya. Amable i franc, ens explica el goig que el fa sentir portar la cuina de la renovada Torre del Remei. La seva actualitza­ció no ha estat senzilla, ha costat Déu i ajuda, però ha valgut la pena. És una torre magnífica. Avui, sota l’impuls de Mercer Hoteles, aquesta casa brilla, és un lloc d’autèntic privilegi.

Arribem a Bolvir a mitja tarda. Plovisquej­a i el dia és gris. La llum ens diu que s’acosta la tardor. Sopem. Coneixem els grans clàssics d’en Carles i apostem per la proposta de plats del dia que complement­en la magnífica carta.

La cuina de Gaig és fruit d’un gest i una mirada neta, curiosa i transparen­t. El cuiner coneix àmpliament els cànons dels quals requereix la bona cuina i els desplega amb una exigència i rigor absoluts, sabedor que el sabor i la claredat han de predominar per sobre de qualsevol caprici o vel·leïtat. Cuinar amb senzillesa requereix molta atenció. Molta més que la que s’aplica a la complexita­t.

Uns ceps de primera, acabats de collir, encara amb aroma de terra humida i saltats amb tendresa. Uns lletons de vedella, impecablem­ent cuits i acompanyat­s prudentmen­t d’una parmentier i una escalunya lleument caramel·litzada. Són plats tan nets i senzills que demanen tota l’observació del cuiner, molta més del que a simple vista li pot semblar al comensal que els gaudeix a taula. El refinament no vol cap tolerància ni consentime­nt. En aquesta cuina, raó i atenció desaconsel­len qualsevol fantasia prescindib­le. En Carles ho sap.

Fina Navarro, per la seva profession­alitat, disposició i amabilitat, és el complement perfecte per compartir aquest projecte i per gestionar l’atenció al client i dirigir la sala, un espai serè i elegant que captiva i compromet.

“Gaudim d’on som i del que fem”, ens diuen. No ho dubtem en absolut , i ens fa feliç veure’ls a Bolvir de la Cerdanya.

Els petits canvis esdevenen grans quan es fan des del cor. I de cor a aquesta parella no els en falta.

 ?? MIQUEL COLL MOLAS ?? Carles Gaig i Fina Navarro al seu restaurant Gaig del Mercer Hotel Torre del Remei
MIQUEL COLL MOLAS Carles Gaig i Fina Navarro al seu restaurant Gaig del Mercer Hotel Torre del Remei

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain