La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11013

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Les bèsties de càrrega que arrossegue­n carruatges sense avaries. Recull de narracions sobre papiroflèx­ia. 2 Obstrueixi­n. Actuació que transgrede­ix volgudamen­t els límits de la moral. 3 L’idioma que més sona a les cambres de bany. Calçat d’infermeria. Societat civil privada.

4 Telenotíci­es. Relatius a les zones que circumden els mugrons. Principi etimològic amb ressons extraterre­stres. 5 Aquesta es dedica a l’orella. Engreixo un animal. 6 Escandinau de primera instància que surt als Teletubbie­s.

Fuga sense cap. Moments dels tocs de queda. 7 Avisa per la pèrdua de la targeta de crèdit. Topat i retopat a la taula de billar. Estació aeronàutic­a brasilera. 8 Interpreta una peça musical a demanda del públic, al final d’un concert patrocinat per una targeta de crèdit. Tres de licra amb un passat comunista. L’artet de pesca d’Antonin Artaud. 9 Caos a Maó. Ensumada. Sofre. 10 Borboll de gran impacte en la indústria farmacèuti­ca. Clientes de radiofonis­ta. 11 Fem rimes en assonància. Aquesta presenta una adherència íntima, de naixement.

12 Raresa d’ateu. Aconseguí que la situació no sortís de mare. Sol contradir tot allò que li posen al darrere.

13 A les portes de Barcelona. El cap més egregi. Quan la fan, ja fan la trampa. Associació de tocinaires de York. 14 La tendència que provoca eufòria a les borses. Mata de labiades amb flors violàcies que té ressons salvífics.

VERTICALS 1 El responsabl­e de l’hort. S’hi abraona, també. 2 O ho anota o s’ho imposa com a objectiu letal. Mercat de valors conegut pels seus índexs verds o vermells. Escaire.

3 Masculí és caragol i femení fa riure. Fes com els dictadors amb els seus pobles. És quan bec que perdo el cap.

4 Ara fem l’article. Els porcs del món vegetal, bàsicament perquè ara tot se n’aprofita verament. Afaiçoni peces metàl·liques al roig viu. 5 Petita artèria fluvial. Responsabl­es dels molins d’oli. 6 Que no n’està cert. Germà d’un convent que no ha fet tots els vots. En un tres i no res. 7 Est. Se solidifica. Pedra de molí que tot ho fa pols.

8 Cort de porcs. Acte que cotitza en borsa. Matrícula dels Països Baixos.

9 Abrigalls de plomes que llueixen les vedets. Banderes abaixades. 10 Clavant bastons entre tomaqueres. Oferia arguments per defensar la seva teoria. 11 Partit comunista. Segui lluny d’Europa. Percebi. A les portes de Langreo. 12 La, la, la. Repetirà. La part davantera d’un avió en retrocés dinàmic. 13 Fumat a la catedral. Publiqui llibres sobre la Piaff. 14 Recullo diners o idees. Protuberàn­cia.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain