La Vanguardia (Català)

Madrid demana permís per fer tests a les farmàcies

- MADRID

La Comunitat de Madrid ha enviat aquest divendres al Ministeri de Sanitat el seu pla per poder fer tests d’antígens a les farmàcies de la regió, i espera rebre el vistiplau del Govern central “com més aviat millor” per posar-lo en marxa al desembre, va indicar el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va demanar el 18 de novembre a les comunitats que vulguin fer tests ràpids d’antígens a les farmàcies que presentin un pla en què aclareixin “com ho volen fer”.

Ruiz Escudero va indicar que les farmàcies tenen una gran disponibil­itat horària, garanteixe­n la proximitat i ofereixen confiança als ciutadans. Aquestes proves es dirigeixen a persones que no presentin símptomes, ja que els simptomàti­cs van al circuit assistenci­al.

La participac­ió de les farmàcies ha de ser voluntària per part del titular de la farmàcia. Madrid té previst que unes cinc-centes farmàcies s’adhereixin a aquesta iniciativa. Només els farmacèuti­cs titulars, adjunts, regents o substituts d’una farmàcia, acreditats pel Col·legi de Farmacèuti­cs, podran fer els tests, després de superar uns cursos de formació.

La selecció de les farmàcies es durà a terme a partir d’una declaració responsabl­e sobre la disposició d’espais físics, mitjans i materials requerits i gestió de residus biològics, així com el compromís de complir amb tots els protocols establerts. Segons la seva infraestru­ctura, la farmàcia es podrà acollir a un dels dos models dissenyats: les que facin proves durant el seu horari d’obertura hauran de disposar d’un circuit d’accés a la zona delimitada on es practiquin els tests i les que optin per fer les proves després del tancament al públic hauran de facilitar l’horari per a aquesta finalitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain