La Vanguardia (Català)

Boca a boca a les arques

- Juan Bautista Martínez

L’economia del Barça està en una situació límit. L’efecte brutal de la pandèmia en els ingressos del club, els elevats sous dels futboliste­s, amb la massa salarial més alta d’Europa, i fitxatges caríssims que no han rendit com s’esperava les últimes temporades han deixat buides les arques blaugrana. Fins al punt que la principal missió de la junta gestora des que va dimitir la directiva de Bartomeu, a més de la convocatòr­ia electoral, era pactar amb els futboliste­s una evident rebaixa dels emoluments a curt termini, i dilatar els pagaments per quan (cal suposar) vinguin temps millors. El Barça necessitav­a recuperar almenys les constants vitals, econòmicam­ent parlant.

L’anunci d’un principi d’acord entre la plantilla i el club és, des d’aquest prisma, una notícia tan positiva com imprescind­ible per a l’entitat. “Un èxit”, asseguren en petit comitè al Barça. Al club creuen que el conjunt barcelonis­ta podrà servir ara com a model i com a exemple per a altres equips les pròximes setmanes, tal com el Barça afirma que ja va ser amb la rebaixa salarial producte de la primera onada del coronaviru­s.

No hi ha dubte que es tracta d’un èxit de la junta gestora en un afer tan sensible i complex. Una patata calenta que els va deixar botant Bartomeu. Perquè sense pandèmia el club tindria una situació molt menys preocupant (com la majoria d’empreses del món), però ja els mesos anteriors a la Covid-19 el Barça vivia amb tot luxe en format equilibris­ta, batent rècords d’ingressos però també de despeses. El Barcelona ha salvat ara un match-ball econòmic.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain