La Vanguardia (Català)

El Barça es veu sorprès en un mal partit

El conjunt blaugrana cau a la pista del Villeurban­ne i se li estronca la ratxa triomfal

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Deia Sarunas Jasikevici­us que no se’n fiava. Que l’Asvel Villeurban­ne és un equip molt físic i que la seva última posició a l’Eurolliga no feia justícia al seu joc. El lituà tenia raó, però els seus jugadors no li van respondre sobre la pista. Com a resultat el Barcelona, que sumava vuit victòries consecutiv­es barrejant competicio­ns, va redescobri­r l’amarg regust de la derrota. El seu partit va ser certament dolent, tant en atac com a l’hora de defensar els triples del seu adversari, que va ser capaç de fer-ne fins a 13 per només 2 el Barça.

El conjunt francès, propietat de l’exbase Tony Parker, arribava al matx com l’equip menys anotador de la competició i s’enfrontava a la millor defensa. Res d’això no va importar. L’Asvel es va plantar a la pista amb molta empenta, repartint bé la pilota, lluitant al límit del reglament i amb encert en els triples.

Mentrestan­t, al Barça li costava d’entrar en el joc, fred, sense ritme, a batzegades. Jasikevici­us ho va intentar amb els canvis. Però ni Bolmaro ni Heurtel ni Kuric milloraven Mirotic, Higgins o Abrines. Com a resultat l’equip francès ja manava al final del primer quart per 25-19.

Llavors Jasikevici­us va cridar l’atenció amb escarafall­s i temps morts. Però ni tan sols així. L’Asvel feia la seva amb la vella tàctica que consisteix a fer moltes faltes perquè no te les xiularan totes. Així, amb una certa permissivi­tat arbitral, l’Asvel va aconseguir els 10 punts de diferència que van arribar a ser 11 i que es van quedar en 9 al descans (45-36).

Freeman, amb 9 punts, destacava en els locals, mentre que Smits, amb 6, era el millor anotador del Barça. Circumstàn­cia estranya i que demostrava que l’atac blaugrana no estava funcionant (ni la defensa). Mirotic va marxar als vestidors amb tot just 5 punts i, més estrany, amb només tres tirs llançats.

Les coses no millorarie­n més tard. El tercer quart encara va ser pitjor. Plovien triples sobre la cistella blaugrana, en especial del franctirad­or Lighty, i no hi havia manera que els de Jasikevici­us trobessin la tecla. En ple desconcert la distància es disparava als 16 punts, 12 amb un quart per jugar.

O el Barça reaccionav­a aviat o la derrota cauria. Però els blaugrana no van adquirir una velocitat de creuer i la victòria no va estar al seu abast.